Σουδάν: 100 οι αγνοούμενοι μετά την κατάρρευση του ορυχείου

Τέλος δόθηκε στις έρευνες - Εννέα διασώστες χάθηκαν μετά την κατολίσθηση στη διάρκεια της επιχείρησης.

  • Real.gr
Σουδάν: 100 οι αγνοούμενοι μετά την κατάρρευση του ορυχείου
Οι έρευνες για την ανεύρεση περίπου εκατό ανθρώπων, η τύχη των οποίων αγνοείται μετά την κατάρρευση ενός ορυχείου χρυσού στη σουδανική περιφέρεια του Νταρφούρ, έλαβαν τέλος αφού εννέα διασώστες χάθηκαν έπειτα από κατολίσθηση στη διάρκεια των επιχειρήσεων αυτών, ανακοίνωσε σήμερα ένας συνάδελφος των εργατών του ορυχείου, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

"Οι έρευνες πήραν τέλος σήμερα επειδή ήταν πολύ επικίνδυνο", εξήγησε ο εν λόγω εργάτης, ο οποίος βρισκόταν στο Τζέμπελ Αμίρ, περίπου 200 χλμ. βορειοδυτικά από το Ελ-Φάσερ, τη μεγάλη πόλη του Βόρειου Νταρφούρ.
Εργάτες και μέλη σωστικών συνεργείων είναι μεταξύ των θυμάτων η τύχη των οποίων αγνοείται μετά την κατάρρευση, τη Δευτέρα, αυτού του παράνομου ορυχείου.

Εννέα διασώστες χάθηκαν την Πέμπτη όταν το έδαφος κατέρρευσε γύρω τους, είχε δηλώσει χθες Παρασκευή ο εργάτης αυτός, προσθέτοντας ότι βρέθηκαν οκτώ πτώματα, αλλά χωρίς να διευκρινίσει αν επρόκειτο για διασώστες ή για εργάτες του ορυχείου, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin "Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχω από τους δικούς μου εδώ, δεν έχουν βρει κανέναν άλλο", δήλωσε σήμερα αυτός ο εργάτης, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v