Στις Βρυξέλλες για επαφές με Ευρωπαίους αξιωματούχους ο Κουβέλης

Περιοδεία στην «πρωτεύουσα της Ευρώπης», τις Βρυξέλλες, πραγματοποιεί ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς.

  • Real.gr
Στις Βρυξέλλες για επαφές με Ευρωπαίους αξιωματούχους ο Κουβέλης
Περιοδεία στην «πρωτεύουσα της Ευρώπης», τις Βρυξέλλες, πραγματοποιεί ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης.

Καλλιεργώντας τις ευρωπαϊκές επαφές του, ο κ.Κουβέλης ξεκινά έτσι και τις συζητήσεις για ένταξη της ΔΗΜΑΡ σε μία «ευρωπαϊκή οικογένεια» ενόψει ευρωεκλογών το 2014, με πολλούς να προεξοφλούν ότι αυτή θα είναι η ομάδα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, στην οποία από την Ελλάδα ανήκει και το ΠΑΣΟΚ. Δεν θεωρείται τυχαίο άλλωστε, ότι ανάμεσα στις επαφές του προέδρου της ΔΗΜΑΡ βρίσκονται πολλές με κορυφαία στελέχη των Ευρωσοσιαλιστών.

Αναλυτικά, για σήμερα Τρίτη, προγραμματίζεται συνάντηση με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, αλλά και τον πρόεδρο της Συμμαχίας Δημοκρατών και Σοσιαλιστών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Χάννες Σβόμποντα. Αργότερα το απόγευμα, ο κ.Κουβέλης θα συναντήσει και την Ελληνίδα Επίτροπο Ναυτιλίας και Αλιείας Μαρία Δαμανάκη.

Αύριο, Τετάρτη, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει τις απόψεις αλλά και τη στάση του κόμματός του στα εργασιακά με τον Ευρωπαίο Επίτροπο για θέματα Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων Λάζλο Άντορ, στον οποίο και θα αναπτύξει σύμφωνα με συνεργάτες του τις προτάσεις της ΔΗΜΑΡ για την κοινωνική πολιτική στην Ελλάδα, όπως παρουσιάστηκαν σε σχετική εκδήλωση στην Αθήνα την προηγούμενη εβδομάδα.

Αργότερα, μέσα στην ημέρα θα έχει συνάντηση με τον -επίσης ευρωσοσιαλιστή- πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ενώ αργά το απόγευμα θα εκφωνήσει ομιλία σε εκδήλωση Ελλήνων που κατοικούν στις Βρυξέλλες. Την Πέμπτη, τελευταία ημέρα των επαφών του στη βελγική πρωτεύουσα, ο κ.Κουβέλης αναμένεται να συναντήσει τον ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτή Γιώργο Χατζημαρκάκη, ενώ θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου σε ελληνικά και ξένα ΜΜΕ.

Θα δει ακόμα τον Ευρωπαίο Επίτροπο αρμόδιο για θέματα Περιφερειακής Πολιτικής Γιοχάννες Χαν, αλλά και τον Έλληνα πρέσβη Θεόδωρο Σωτηρόπουλο, με τους συνεργάτες του να επιμένουν ότι εκκρεμούν ακόμα και άλλες συναντήσεις που δεν μπορούν να γίνουν γνωστές προτού οριστικοποιηθούν.

Τον Φώτη Κουβέλη συνοδεύουν στις Βρυξέλλες ο υπεύθυνος Πολιτικού Σχεδιασμού της ΔΗΜΑΡ Σάκης Παπαθανασίου και ο υπεύθυνος Ευρωπαϊκής Πολιτικής του κόμματος Γεράσιμος Γεωργάτος, η βουλευτής Μαρία Γιαννακάκη, ο σύμβουλός του για θέματα ευρωπαϊκής πολιτικής Γιάννης Μεϊμάρογλου και ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ Ανδρέας Παπαδόπουλος.

Στο ταξίδι αυτό άλλωστε επενδύονται πολλά, δεδομένου ότι ο Φώτης Κουβέλης θα έχει την ευκαιρία να εκθέσει τις απόψεις του κόμματός του απευθείας σε σειρά Ευρωπαίων αξιωματούχων, όταν στην Ελλάδα αρνείται συστηματικά οποιαδήποτε συνάντηση με την τρόικα. Στο επίκεντρο των επαφών του θα βρεθούν οι προτάσεις του κόμματός του για την κοινωνική πολιτική, την καταπολέμηση της ανεργίας, το φορολογικό νομοσχέδιο στην Ελλάδα, την πορεία της χώρας προς την ανάπτυξη, αλλά και το πόσο επώδυνα έχουν καταστεί τα μέτρα που λαμβάνονται στο πλαίσιο του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής για τους Έλληνες πολίτες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v