Αγνώστου ταυτότητας χτύπημα στο Ιράν (update 2)

Έκρηξη από χτύπημα άγνωστου μέχρι στιγμής αεροσκάφους στην πόλη Dailam του Ιράν, αναφέρουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία. Η έκρηξη πιθανόν να προήλθε από απορριπτόμενη δεξαμενή καυσίμου από ιρανικό αεροσκάφος.

Αγνώστου ταυτότητας χτύπημα στο Ιράν (update 2)
Έκρηξη από χτύπημα άγνωστου μέχρι στιγμής αεροσκάφους στην πόλη Dailam, της περιφέρειας Bushehr του Ιράν, αναφέρουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Σύμφωνα με το Reuters, η έκρηξη πιθανόν να προήλθε από απορριπτόμενη δεξαμενή καυσίμου από ιρανικό αεροσκάφος και όχι πυραυλική επίθεση.

Επισημαίνεται ότι η πόλη αυτή φιλοξενεί τις πυρηνικές εγκαταστάσεις της χώρας και εκφράζονται ανησυχίες για τρομοκρατικό χτύπημα. Πρόκειται για έναν πυρηνικό αντιδραστήρα ρωσικής κατασκευής και ισχύος 1.000 megawatt.

Όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Al-Alam, υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες του συμβάντος που δεν κατάφεραν να δουν τα διακριτικά του αεροσκάφους, ενώ δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κάποια επίσημη αντίδραση από τις ιρανικές αρχές.

Ωστόσο, το Ισραήλ διέψευσε οποιαδήποτε ανάμειξη στο ζήτημα, ενώ καμία πληροφορία για το θέμα δεν έχουν ούτε οι Αμερικανοί, όπως ανέφερε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου αμέσως μετά το χτύπημα.

Η τιμή του πετρελαίου αντιδρά έντονα ανοδικά στην είδηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v