Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Ξι Ζινπίνγκ νέος ηγέτης της Κίνας

Ο Ξι Ζινπίνγκ είναι ο νέος γενικός γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας. Ολοκληρώθηκε η πρώτη αλλαγή στην ιεραρχία του κόμματος εδώ και δέκα χρόνια. Η νέα ηγετική ομάδα.

  • Real.gr
Ο Ξι Ζινπίνγκ νέος ηγέτης της Κίνας
Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας όρισε τον Ξι Ζινπίνγκ νέο γενικό γραμματέα, αντικαθιστώντας έτσι τον απερχόμενο ηγέτη και πρόεδρο της χώρας Χου Ζιντάο.

Ο Ξι Ζινπίνγκ, επίσης, αναλαμβάνει από τον απερχόμενο πρόεδρο της Κίνας την ηγεσία του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού.

Για τη θέση του πρωθυπουργού προωθείται ο Λι Κεγιάνγκ. Σημειολογικά ο 57χρονος Λι εμφανίστηκε πίσω από τον Ξι Ζινπίνγκ κατά τη διάρκεια της δημόσιας παρουσίασης των νέων Κινέζων ηγετών.

Η νεοσύστατη ηγεσία του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας (CPC), όπως ανακοινώθηκε την Πέμπτη, μειώνεται από 9 σε 7 μέλη, σύμφωνα με το πρακτορείο Νέα Κίνα.

Η νέα διοικητική ομάδα περιλαμβάνει, τους Ξι Ζινπίνγκ, Λι Κεγιάνγκ, Ζανγκ Ντεγιάνγκ, Γιου Ζεγκσένγκ, Λιου Γιουνσάν, Ουάνγκ Κισάν και Ζανγκ Γκάο λι, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Κίνας.

Είναι η πρώτη πολιτική αλλαγή στα υψηλόβαθμα κλιμάκια της ηγεσίας της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου εδώ και 10 χρόνια.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v