Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

OTEnet: Παρουσίαση στη Cisco Expo2005

Στην ανάπτυξη των ευρυζωνικών δικτύων και υπηρεσιών και στους τρόπους με τους οποίους θα διευρυνθεί η χρήση τους στην ελληνική αγορά, καθώς και στις ολοκληρωμένες επιχειρησιακές λύσεις της εταιρίας, αναφέρθηκε η διοίκηση της OTEnet στην ημερίδα CISCO EXPO 2005 για τη Διαδικτύωση και τις Tηλεπικοινωνίες.

OTEnet: Παρουσίαση στη Cisco Expo2005
Στην ανάπτυξη των ευρυζωνικών δικτύων και υπηρεσιών και στους τρόπους με τους οποίους θα διευρυνθεί η χρήση τους στην ελληνική αγορά, καθώς και στις ολοκληρωμένες επιχειρησιακές λύσεις της εταιρίες, αναφέρθηκε η διοίκηση της OTEnet στην ημερίδα CISCO EXPO 2005 για τη Διαδικτύωση και τις Tηλεπικοινωνίες.

Eιδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της OTEnet, ο κ. Ηλίας Δρακόπουλος, γενικός δ/ντης Τεχνολογίας, Στρατηγικής και Ανάπτυξης αναφέρθηκε στην ανάπτυξη των ευρυζωνικών δικτύων και υπηρεσιών καθώς και στους τρόπους με τους οποίους θα διευρυνθεί η χρήση τους στην ελληνική αγορά.

Συγκεκριμένα, στην ομιλία του με θέμα ”Ευρυζωνικές Τεχνολογίες και Υπηρεσίες” ανέλυσε τα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες των ενσύρματων και ασύρματων τεχνολογιών ευρυζωνικής πρόσβασης και τα βασικά στάδια εξέλιξης τους.

Αναφέρθηκε λεπτομερώς στα οφέλη που παρέχουν στις επιχειρήσεις οι υπηρεσίες IP VPN & VοIP, καθώς και σε θέματα σχετικά με την ανάπτυξη της ευρυζωνικής αγοράς.

Σχετικά με τα βήματα που θα πρέπει να γίνουν στην Ελλάδα, για την ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας, ο κ. Δρακόπουλος τόνισε πως πέρα από το κύριο ζήτημα της διαθεσιμότητας της υπηρεσίας πρόσβασης πρέπει να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά θέματα, όπως η αναγνωρισιμότητα, η ευκολία χρήσης και η υποστήριξη της υπηρεσίας.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην ανάγκη ενίσχυσης της ενημέρωσης και εκπαίδευσης του κόσμου για την αξία των ευρυζωνικών δικτύων και του διαδικτύου γενικότερα.

Επισήμανε τέλος, ότι ιδιαίτερη σημασία για την ανάπτυξη της ευρυζωνικής αγοράς έχει η αρμονική συνεργασία μεταξύ κράτους και ιδιωτικού τομέα ώστε ν’ αναπτυχθούν χρήσιμες εφαρμογές για τους πολίτες.

Ταυτόχρονα, στις ολοκληρωμένες επιχειρησιακές λύσεις που προσφέρει η OTEnet, αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της διημερίδας, η κα. Χριστίνα Καρτσιώτου, δ/ντρια Τηλεπικοινωνιακών Υπηρεσιών.

Οι λύσεις αυτές προτείνονται σύμφωνα με τη στρατηγική και τις ανάγκες της κάθε εταιρείας, με σκοπό να συμβάλλουν στη μείωση των λειτουργικών τους εξόδων, στη μεγιστοποίηση των επιπέδων ασφαλείας τους αλλά και στον περιορισμό του κόστους επένδυσης σε πάγια.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις υπηρεσίες MPLS IP-VPN με τις οποίες τα δίκτυα των επιχειρήσεων γίνονται πιο ”έξυπνα” και αποδοτικά. Οι υπηρεσίες αυτές της OTEnet απευθύνονται σε επιχειρήσεις που θέλουν να αναπτύξουν ”κλειστά” εταιρικά δίκτυα δεδομένων εγγυημένης ποιότητας, ασφάλειας και αξιοπιστίας.

Όπως τονίστηκε, οι υπηρεσίες αυτές προσθέτουν αξία σε μια επιχείρηση καθώς βελτιώνουν την αποδοτικότητά της μέσα από τη χρήση προηγμένων και απαιτητικών εφαρμογών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v