Μίνι – περιοδεία Τσίπρα στο εξωτερικό

Με στόχο να σπάσει ο πάγος με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκινά από σήμερα τριήμερη επίσκεψη σε Βρυξέλλες, Βερολίνο και Αμβούργο.

  • Real.gr
Μίνι – περιοδεία Τσίπρα στο εξωτερικό
Το δεύτερο βήμα προκειμένου να σπάσει ο πάγος με τους θεσμούς της Ε.Ε. πραγματοποιεί από σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την πρώτη του περιοδεία στο εξωτερικό ως αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι σχέσεις βρίσκονταν στο «κόκκινο» μετά τις αρνήσεις των κ.κ. Χ.Β.Ρομπέι και Ζ.Κ.Γιούνκερ να συναντηθούν με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κατά τις επισκέψεις τους στην Αθήνα. Η Κουμουνδούρου δεν έκρυψε την ενόχληση της για την στάση που κράτησαν τα ευρωπαϊκά όργανα απέναντι στην ελληνική αξιωματική αντιπολίτευση.

Το πρώτο βήμα προς αποκατάσταση των σχέσεων έγινε με πρωτοβουλία της αντιπροσωπείας της Κομισιόν στην Ελλάδα που ζήτησε τη συνάντηση του επικεφαλής της Ομάδας Δράσης στην Ελλάδα και της αντιπροσωπείας βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Έτσι σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες προκειμένου να μιλήσει στο προεδρείο της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς (GUE) στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και στις 15:00 αναμένεται να συναντηθεί με τον πρόεδρο του ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς. Στις 16:30 προγραμματίζονται οι δηλώσεις των δύο ανδρών.

Την Παρασκευή, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα βρίσκεται στο Βερολίνο όπου θα συναντηθεί στις 18:00 με την ηγεσία του Die Linke, στα γραφεία του κόμματος, και συγκεκριμένα με τους Gregor Gysi, Wolfgang Gehrcke και Diether Dehm.

Το Σάββατο ο Αλέξης Τσίπρας είναι προσκεκλημένος στο Συνέδριο του Ιδρύματος Zeit - Stiftung της εφημερίδας Die Zeit, ως κεντρικός ομιλητής στην ενότητα «Το μέλλον της Ελλάδας - Το μέλλον της Ευρώπης».

Στην συνέχεια και ώρα 14:30 στο κέντρο του Αμβούργου θα πραγματοποιήσει ομιλία στην καμπάνια του Die Linke για την δίκαιη αναδιανομή του πλούτου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v