Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Υποδοχή εθελοντών αιμοδοτών

Διοίκηση και εργαζόμενοι του Ομίλου Εταιρειών της ΟΠΑΠ, υποδέχθηκαν σήμερα το μεσημέρι τη Φλόγα της Αγάπης στα γραφεία της εταιρείας στο Περιστέρι, λίγες ώρες πριν αυτή φτάσει στην πλατεία Εσταυρωμένου του Αιγάλεω.

ΟΠΑΠ: Υποδοχή εθελοντών αιμοδοτών
Διοίκηση και εργαζόμενοι του Ομίλου Εταιρειών της ΟΠΑΠ, υποδέχθηκαν σήμερα το μεσημέρι τη Φλόγα της Αγάπης στα γραφεία της εταιρείας στο Περιστέρι, λίγες ώρες πριν αυτή φτάσει στην πλατεία Εσταυρωμένου του Αιγάλεω, όπου τερμάτισε μετά από μια μεγάλη πορεία ως και τα Τίρανα (για πρώτη φορά εφέτος) η οποία ξεκίνησε στις 17 Αυγούστου, από το Δημαρχείο του Αμαρουσίου.

Κατά τη σύντομη τελετή στα γραφεία της ΟΠΑΠ ο Νομικός Σύμβουλος της εταιρείας Γιώργος Γανωτής, ως εκπρόσωπος του Προέδρου & Διευθύνοντος Συμβούλου Κωνσταντίνου Λουρόπουλου, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι «Η Φλόγα της Αγάπης, όπως έχει ονομαστεί, είναι αυτή που θα πρέπει να θερμαίνει τη σκέψη, αλλά και τις πράξεις όλων και σε κάθε περίπτωση, ιδίως σε εξαιρετικά αντίξοεες συνθήκες όπως αυτές που υποχρεώνονται να βιώσουν οι πολίτες της χώρας μας.

Οι Εθελοντές Αιμοδότες αυτή τη φλόγα την μετουσιώνουν σε καθημερινή πρακτική με την υπέρτατη προσφορά τους στο σύνολο της κοινωνίας. Δίνουν, κυριολεκτικά, το αίμα τους, κάνουν “καλό σε όλους”, με ανιδιοτέλεια και υπερηφάνεια».

Επεσήμανε ότι μεταξύ των Εθελοντών Αιμοδοτών υπάρχουν και πολλοί εργαζόμενοι στον Όμιλο της ΟΠΑΠ, ενώ, δράττοντας την ευκαιρία, τόνισε «πως η κοινωνική έκφραση της εταιρείας, δεν πρόκειται να διαταραχθεί στο μέλλον.

Οι μεγάλες εταιρείες τυχερών παιχνιδιών σ’ ολόκληρη την Ευρώπη, ασκούν με συνέπεια και συνέχεια το κοινωνικό τους έργο, ανεξάρτητα από το καθεστώς ιδιοκτησίας τους. Μια ματιά στα στοιχεία της European Lotteries, της Ευρωπαϊκής Ένωσης Εταιρειών Τυχερών Παιχνιδιών που δραστηριοποιούνται σε 44 χώρες και μεταξύ των οποίων βρίσκεται και η ΟΠΑΠ Α.Ε, το αποδεικνύει: Το 2011, συνεισέφεραν όλες μαζί 25,1 δισ. ευρώ ως έσοδα των κρατικών προϋπολογισμών και κοινωφελείς σκοπούς, ποσό ρεκόρ, το οποίο αντιστοιχεί περίπου στο 70% των ακαθάριστων εσόδων τους. Αυτά είναι τα δεδομένα και αυτά δεν αλλάζουν» είπε.

Ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης αναφέρθηκε στο τεράστιο κοινωνικό έργο που επιτελούν οι αιμοδότες λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «προσφέροντας αίμα, δίνεις ζωή», επεσήμανε ότι η ΟΠΑΠ έχει αποδείξει την κοινωνική της ευαισθησία και προσφορά όλα τα προηγούμενα χρόνια και ευχήθηκε η εταιρεία να μείνει ελληνική.

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών Χρήστος Πρωτόπαπας στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι η Φλόγα για πρώτη φορά στα χρονικά της Λαμπαδηδρομίας, βγήκε από τα σύνορα της χώρας, έφτασε την πρωτεύουσα της Αλβανίας, σε μια προσπάθεια να στηριχτεί η Εθελοντική Αιμοδοσία και στην γειτονική χώρα. Τα επόμενα χρόνια, χάρη στη στήριξη της ΟΠΑΠ, όπως είπε, θα επιδιώξουν να φτάσει στη Βουλγαρία, την Τουρκία και την Κύπρο.

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νεφροπαθών Γιώργος Καστρινάκης υπενθύμισε τη μακρά και αποφασιστική στήριξη της ΟΠΑΠ στις προσπάθειες των Εθελοντών Αιμοδοτών, αλλά και το γεγονός ότι η ΟΠΑΠ είναι ο μεγάλος χορηγός σε ιατρικό εξοπλισμό νοσοκομείων σε όλη τη χώρα, για να καταλήξει: «Τα …χρυσορυχεία δεν πωλούνται, αξιοποιούνται με τον καλύτερο και επωφελέστερο για το κοινωνικό σύνολο τρόπο».


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v