Ένταλμα σύλληψης μελών της οικογένειας Μ. Ψωμιάδη

Ένταλμα σύλληψης για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα σε βάρος των μελών της οικογένειας του Μάκη Ψωμιάδη εξέδωσε η έκτη τακτική ανακρίτρια.

Ένταλμα σύλληψης μελών της οικογένειας Μ. Ψωμιάδη
Ένταλμα σύλληψης σε βάρος των μελών της οικογένειας του Μάκη Ψωμιάδη εξέδωσε η έκτη τακτική ανακρίτρια.

Το ένταλμα αφορά το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα σχετικά με τη δικογραφία της υπεξαίρεσης χρημάτων από τα ταμεία της ΑΕΚ επί προεδρίας Μάκη Ψωμιάδη.

Αυτή την ώρα, απολογείται ενώπιον της 6ης τακτικής ανακρίτριας Αθηνών ο γιος του Μάκη Ψωμιάδη, Σταύρος και εν συνεχεία αναμένεται να απολογηθεί η κόρη του Χριστίνα Ψωμιάδη.

Σε βάρος των δύο παιδιών του επιχειρηματία εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος σε κεφάλαια που είχαν υπεξαιρεθεί από την ΑΕΚ και φοροδιαφυγή που πιθανολογείται οτι αγγίζει τα 5 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, η ανακρίτρια μετα τις διώξεις που άσκησε η εισαγγελέας κ. Πόπη Παπανδρέου σε βαρος όλων των μελών της οικογένειας Ψωμιάδη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, κάλεσε τους Σταύρο και Χριστίνα σε απολογία, ωστόσο δεν εμφανίστηκαν.

Οι συνήγοροι της οικογένειας Ψωμιάδη πάντως διαψεύδουν τις πληροφορίες αυτές και υποστηρίζουν οτι τα παιδιά, μαζί με την μητέρα τους που είναι επίσης κατηγορούμενη, εμφανίστηκαν αυτοβούλως στην ανακρίτρια μόλις πληροφορήθηκαν την απαγγελία κατηγοριών σε βάρος τους.

Επίσης ποινική δίωξη για τα ίδια αδικήματα έχει ασκηθεί σε βάρος του Μάκη Ψωμιάδη ο οποίος βρίσκεται προφυλακισμένος για την υπόθεση των στημένων αγώνων, ενώ φέρονται οτι εμπλέκονται και δύο ακόμη συγγενικά του πρόσωπα.

Οι νέες διώξεις σε βάρος μελών της οικογένειας Ψωμιάδη αφορά έρευνα που διενήργησε η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου μετα από αναφορά του νομικού εκπροσώπου της ΑΕΚ Χαρη Οικονομόπουλου. Η εισαγγελική λειτουργός διαπίστωσε για την περίοδο 2000-1012 στοιχεία για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος που προήλθε από υπεξαίρεση στα ταμεία της ΑΕΚ επί προεδρίας του Μάκη Ψωμιάδη.

Σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα ,τα κατηγορούμενα μέλη της οικογένειας Ψωμιάδη είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος μέσω της υπεξαίρεσης χρηματικών ποσών από τα ταμεία της ΑΕΚ αλλά και της φοροδιαφυγής που διέπρατταν από το 2000 έως σήμερα.

Για την πράξη της φοροδιαφυγής δεν έχει ασκηθεί αυτοτελώς ποινική δίωξη καθώς αναμένεται το πόρισμα του ΣΔΟΕ. Όπως αναφέρει το εισαγγελικό πόρισμα, η φοροδιαφυγή γινόταν μέσω των επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων και δη μέσω μεσιτικού γραφείου ακινήτων και αλόγων στον Ιππόδρομο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v