«Σκιά» του Κ. Παπούλια οι υπουργοί στις Βρυξέλλες

Συνεχείς οι συζητήσεις του Κ. Παπούλια με τους υπουργούς της κυβέρνησης εν πτήσει προς τις Βρυξέλλες. «Οδηγός» της ελληνικής αντιπροσωπείας η επιστολή Σαμαρά στους ευρωπαίους ομολόγους του.

  • Real.gr
«Σκιά» του Κ. Παπούλια οι υπουργοί στις Βρυξέλλες
Συνεχείς οι συζητήσεις του Κ. Παπούλια με τους υπουργούς της κυβέρνησης εν πτήσει προς τις Βρυξέλλες. «Οδηγός» της ελληνικής αντιπροσωπείας η επιστολή Σαμαρά στους ευρωπαίους ομολόγους του.

Μέχρι και λίγο πριν αναχωρήσει με τα συνοδευτικά αυτοκίνητα από το αεροδρόμιο των Βρυξελλών για τη χθεσινοβραδινή συνάντησή του με τον Χέρμαν Βαν Ρομπέϊ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε συνεχείς συζητήσεις ακόμη και εν πτήσει προς τη βελγική πρωτεύουσα, με τους υπουργούς οι οποίοι τον συνοδεύουν στη «μάχη» της Συνόδου Κορυφής, όπου ο Κάρολος Παπούλιας θα θέσει στο τραπέζι του ευρωπαϊκού συμβουλίου τις πολιτικές εκείνες που θα επιτρέψουν στην ελληνική οικονομία να ξεκολλήσει από την εφιαλτική ύφεση.

Στη διάρκεια της πτήσης προς τη βελγική πρωτεύουσα ο κ. Παπούλιας συζήτησε αρκετές φορές με τους κυρίους Χατζηδάκη και Ζανιά για τις λεπτομέρειες των συζητήσεων που θα γίνουν στις Βρυξέλλες όπου η ελληνική αποστολή, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, θα παραχωρήσει κανονικά ως είθισται και συνέντευξη τύπου αμέσως μετά τη λήξη των εργασιών της συνόδου.

«Οδηγός» της ελληνικής αντιπροσωπείας είναι η επιστολή του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά την οποία θα παραδώσει στους ευρωπαίους ηγέτες ο Κάρολος Παπούλιας. Μέσα σε αυτήν θα περιγράφεται η ζοφερή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Ελλάδα από την συνεχιζόμενη ύφεση και την διαρκώς αυξανόμενη ανεργία μαζί με την επισήμανση ότι η χώρα μας παραμένει προσηλωμένη στην επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων με παράλληλη αποφασιστική προώθηση μεταρρυθμίσεων και αποκρατικοποιήσεων ζητώντας όμως τροποποιήσεις στο μνημόνιο αλλά και επιμήκυνση για τη δημοσιονομική προσαρμογή.

Η θέση Σαμαρά ότι θα πρέπει να δοθεί «ανάσα» στην Ελλάδα θα είναι και η βασική «γραμμή» της ελληνικής αποστολής στις επαφές που θα έχει στις Βρυξέλλες τόσο στο συμβούλιο κορυφής όσο και στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα όπου η ΝΔ θα εκπροσωπηθεί από τους κυρίους Χατζηδάκη, Σταϊκούρα και τον γραμματέα διεθνών σχέσεων της ΝΔ Στ. Παπασταύρου.

Στόχος της ελληνικής αποστολής να κερδίσει ότι περισσότερο μπορεί από τις συναντήσεις που θα γίνουν και σε διμερές επίπεδο σε μία προσπάθεια να υπερτονιστεί η ανάγκη ότι η Ελλάδα θα πρέπει να μπει στο σχεδιασμό του αναπτυξιακού συμφώνου στο οποίο φαίνεται να καταλήγουν παρά τις όποιες διαφορές τους Μέρκελ και Ολάντ. Ο γάλλος Πρόεδρος λίγο πριν συναντηθεί στο Παρίσι με τη γερμανίδα καγκελάριο είχε δεκάλεπτη τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά συνεργάτες του οποίου δεν έκρυβαν την ικανοποίησή τους για το κλίμα και το περιεχόμενο της συζήτησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός στις τελευταίες τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε με ευρωπαίους ομολόγους του αλλά και αξιωματούχους των Βρυξελλών έκλεισε σειρά συναντήσεων τις οποίες σκοπεύει να πραγματοποιήσει μόλις οι γιατροί (το Σαββάτο αναμένεται επίσκεψή του στο «Αττικόν» για μετεγχειρητικό έλεγχο) του δώσουν το «πράσινο φως» ότι μπορεί να ταξιδέψει.

Ο κ. Παπούλιας το μεσημέρι συναντάται με τον Αυστριακό Πρωθυπουργό Βέρνερ Φάιμαν καθώς και με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς ενώ το απόγευμα θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v