Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενόχους 3 κατηγορούμενους βλέπει η εισαγγελέας

Την ενοχή των 3 εκ των 4 κατηγορουμένων για συμμετοχή στην δολοφονία του 26χρονου φιλάθλου του ΠΑΟ Μ. Φιλόπουλου στα "επεισόδια της Παιανίας" πρότεινε στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας η εισαγγελέας.

Ενόχους 3 κατηγορούμενους βλέπει η εισαγγελέας
Την ενοχή των τριών εκ των τεσσάρων κατηγορουμένων για συμμετοχή στην δολοφονία του 26χρονου φιλάθλου του ΠΑΟ Μιχάλη Φιλόπουλου τον Μάρτιο του 2007 στα "επεισόδια της Παιανίας" πρότεινε στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας η εισαγγελέας.

Στις 29 Μαρτίου του 2007 κατά την διάρκεια επεισοδίων που ακολούθησαν αγώνα βόλει μεταξύ ΠΑΟ και ΟΣΦΠ ο 26χρονος έχασε την ζωή του.

Η εισαγγελέας ζήτησε να κριθούν ένοχοι για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση οι Χρήστος Σακάτης και Βασίλης Ρουμπέτης και για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία ο Βασίλης Ψυκάκος.

Αντίθετα, πρότεινε την απαλλαγή από την κατηγορία της απλής συνέργειας σε ανθρωποκτονία για τον τέταρτο κατηγορούμενο Νίκο Βαγιόπουλο. Πρωτόδικα, ο Χρήστος Σακάτης είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη, ενώ στους Βασίλη Ψυκάκο και Νίκο Βαγιόπουλο, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, είχε επιβάλει ποινές δεκαετούς καθείρξεως.

Ο Βασίλης Ρουμπέτης, είχε αθωωθεί από την κατηγορία της ανθρωποκτονίας, ωστόσο,
κάθισε και πάλι στο εδώλιο, μετά από έφεση που άσκησε ο αρμόδιος εισαγγελέας εφετών.

Στην αγόρευσή της , η εισαγγελέας δήλωσε πεπεισμένη, ότι ο Βασίλης Ρουμπέτης, συμμετείχε
στη δολοφονία του Μιχάλη Φιλόπουλου. Και οι τέσσερις κατηγορούμενοι στις απολογίες του αρνήθηκαν τις κατηγορίες.

Μαλιστα ο Ρουμπέτης, υποστήριξε ότι την ώρα της δολοφονίας, δούλευε ως οδηγός ταξί.

Η εισαγγελική λειτουργός δεν πείστηκε από τους ισχυρισμούς τους και κλείνοντας την αγόρευσή της εξέφρασε την λύπη της για την "αγριότητα με την οποία αφαιρέθηκε η ζωή του 26χρονου", επισημαίνοντας οτι όσοι συμμετέχουν σε τέτοιου είδους επεισόδια " δεν είναι φίλαθλοι , είναι οπαδοί και έχουν την νοοτροπία οτι όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εχθρός μας και πρέπει να εξοντωθεί".

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται στις αρχές Ιουλίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v