Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης της Β. Σταμάτη

Απορρίπτεται με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών η αίτηση αποφυλάκισης που κατέθεσε η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου Βίκυ Σταμάτη.

Απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης της Β. Σταμάτη
Απορρίπτεται με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών η αίτηση αποφυλάκισης που κατέθεσε η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου Βίκυ Σταμάτη.

Η κ. Σταμάτη κρατείται προσωρινά στις φυλακές Κορυδαλλού κατηγορούμενη για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος. Στην αίτηση αποφυλάκισής της ζητούσε να αφεθεί ελεύθερη με οποιονδήποτε περιοριστικό όρο προκειμένου να φροντίσει το ανήλικο παιδί της.

Η αντίδραση των συνηγόρων

Όπως αναφέρουν οι συνήγοροι της κ. Σταμάτη, Βασίλης Χειρδάρης και Θεόδωρος Ζευκιλής: "Με την έκδοση του απορριπτικού Βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημ/κών Αθηνών, επί της προσφυγής της κ. Σταμάτη - Τσοχατζοπούλου, για την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης με περιοριστικούς όρους, χάθηκε μια σημαντική ευκαιρία για την Ελληνική Δικαιοσύνη να αρθεί στο ύψος της δικαιοδοτικής της αποστολής και να αναδείξει το ανθρωπιστικό πνεύμα που κυριαρχεί στο νομικό πολιτισμό της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Το Βούλευμα δέχθηκε τελικά ότι το δημόσιο συμφέρον υπερέχει των αναγκών ενός ανηλίκου τέκνου 5,5 ετών και ενώ αναγνωρίζει τις βέβαιες ζημιογόνες συνέπειες σε βάρος του που προκύπτουν από τη συνέχιση της προσωρινής κράτησης της μητέρας και του πατέρα του, θεωρεί ότι η προστασία του δημοσίου συμφέροντος είναι περισσότερο επιβεβλημένη και υπερτερεί μπροστά στη ψυχική καταστροφή ενός ανήλικου παιδιού.

Η ασαφής και αόριστη όμως έννοια του δημοσίου συμφέροντος δεν αποτελεί στο δικονομικό μας σύστημα δικαιολογητικό λόγο νομιμοποίησης και παράτασης της προσωρινής κράτησης αλλά συνιστά δικαστικό εφεύρημα για να δικαιολογήσει μια παράνομη προκαταβολή ποινής, όπως διαμορφώνεται στη περίπτωσή μας η προσωρινή κράτηση, που αγνοεί τις θεμελιώδεις αρχές του σεβασμού της ανθρώπινης αξίας, της προστασίας της παιδικής ηλικίας, του τεκμηρίου αθωότητας και της ατομικής ελευθερίας".

Δήλωση Α. Τσοχατζόπουλου

«Οι λειτουργοί της Δικαιοσύνης που με τη σημερινή τους απόφαση απέρριψαν το αίτημα της συζύγου μου για αντικατάσταση της προφυλάκισής της με περιοριστικούς όρους διέπραξαν βαρύ ατόπημα.

Η απόφασή τους είναι άδικη και απάνθρωπη, προσβάλει το δίκαιο και τους στοιχειώδεις όρους ανθρωπισμού, γιατί η προφυλάκιση της συζύγου μου το Πάσχα δεν στηρίχθηκε σε κανένα στοιχείο ή ένδειξη ενοχής. Η συνέχιση, επομένως, της προφυλάκισης ενός αθώου είναι κατάφωρα παράνομη και αυθαίρετη.

Η απόφαση αυτή της Δικαιοσύνης, είναι απόφαση εκδίκησης και αφανισμού. Ποιος λόγος επιβάλει στη Δικαιοσύνη να αγνοήσει τις ιατρικές βεβαιώσεις ειδικών γιατρών για την υγεία τόσο της συζύγου μου, αλλά και του παιδιού μου, σχετικά με την αναγκαστική, για εβδομάδες,
εγκατάλειψή του;»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v