Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Από «κόσκινο» οι γαλάζιες δηλώσεις

Με την ίδια τακτική απαντά η Κουμουνδούρου στην ΝΔ. Ο Α. Τσίπρας χρησιμοποίησε πρόσφατες δηλώσεις «γαλάζιων» στελεχών για να αποδομήσει το πρόγραμμα της ΝΔ.

  • Real.gr
Από «κόσκινο» οι γαλάζιες δηλώσεις
Με την ίδια τακτική απαντά η Κουμουνδούρου στην ΝΔ. Ο Α. Τσίπρας χρησιμοποίησε πρόσφατες δηλώσεις «γαλάζιων» στελεχών για να αποδομήσει το πρόγραμμα της ΝΔ

Μιλώντας σε ανοιχτή συγκέντρωση στην Πρέβεζα, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στα μέτρα τα οποία θα επαναδιαπραγματευτεί η ΝΔ τονίζοντας πως το μόνο πρόγραμμα που έχει ο Αντώνης Σαμαράς είναι το μνημόνιο.

«Σήμερα ο αρμόδιος τομεάρχης Οικονομικών του κ. Σαμαρά δήλωσε ότι τα 18 σημεία είναι προς διαπραγμάτευση με την τρόικα, «άλλα άμεσα, άλλα αργότερα. Αν ήμασταν αφελείς θα αναρωτιόμασταν: όσο διαρκεί η δήθεν διαπραγμάτευση του κ. Σαμαρά με την τρόικα, ποιο ακριβώς οικονομικό πρόγραμμα θα εφάρμοζε η κυβέρνησή του; Η απάντηση είναι αυτονόητη: το μόνο πρόγραμμα που έχει - το Μνημόνιο» είπε χαρακτηριστικά ο Α. Τσίπρας.

Παράλληλα υποστήριξε πως η χώρα δεν θα βγει από την ζώνη του ευρώ και τόνισε πως το κόμμα του εγγυάται τις συντάξεις.

«Στις 18 Ιουνίου ο ελληνικός λαός και κυβέρνηση θα έχει και το ευρώ θα χρησιμοποιεί. Γιατί το δίλημμα δεν είναι ούτε αν η χώρα θα έχει κυβέρνηση. Ούτε αν το νόμισμά της θα είναι το ευρώ. Το ευρώ δεν αλλάζει. Αυτό που αλλάζει στις 17 Ιουνίου είναι η μοίρα του λαού και του τόπου. Γιατί το μόνο δίλημμα που θα λύσει η κάλπη είναι αν η Ελλάδα θα έχει κυβέρνηση Μνημονίου ή όχι. Γι’ αυτό, στο τέλος το Μνημόνιο θα μας οδηγήσει στην οικειοθελή αποχώρηση από την Ευρωζώνη και στη δραχμή».

Απαντώντας στην ΝΔ που τον χαρακτηρίζει «αρχηγό του λόμπι της δραχμής» ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε: «Το λόμπι της δραχμής είναι το λόμπι του Μνημονίου. Ένα λόμπι ισχυρών και πλούσιων υπάρχει, που κερδοσκοπεί με όλες τις καταστάσεις. Και η κινδυνολογία κατά του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ από τις πολιτικές δυνάμεις του Μνημονίου πλουτίζει σήμερα αυτό το λόμπι. Αυτό θέλουν κάποιοι κύκλοι μέσα κι έξω από τη χώρα. Γι’ αυτό μαίνονται κατά του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Γι’ αυτό μας συκοφαντούν. Γιατί το κυβερνητικό πρόγραμμά μας συνδυάζει τον τερματισμό στη λιτότητα με την επιστροφή στην ανάπτυξη και την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη.»

Ο Α. Τσίπρας ζήτησε ισχυρή εντολή προκειμένου να ακυρώσει το μνημόνιο και να διαπραγματευτεί τους όρους της δανειακής σύμβασης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v