Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φ. Κουβέλης: Η Ελλάδα πρέπει να πάρει μια ανάσα

Την ανάγκη θέσπισης από την Ε.Ε. ενός αναπτυξιακού προγράμματος υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.

  • Real.gr
Φ. Κουβέλης: Η Ελλάδα πρέπει να πάρει μια ανάσα
Την ανάγκη θέσπισης από την Ε.Ε. ενός αναπτυξιακού προγράμματος που θα δώσει ώθηση στην παραγωγική διαδικασία και θα αντιμετωπίσει την καλπάζουσα ανεργία υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης στη συνάντηση που είχε σήμερα στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο της Ομάδας των Σοσιαλιστών-Δημοκρατών, Χάνες Σβόμποντα.

Ο κ. Κουβέλης έκανε λόγο για άνισα, άδικα και αναποτελεσματικά μέτρα που επιβάλλονται στην Ελλάδα και τάχθηκε υπέρ της χρονικής επιμήκυνσης της δημοσιονομικής προσαρμογής «προκειμένου η Ελλάδα να πάρει μία ανάσα». Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει σταδιακή αποδέσμευση από το μνημόνιο με παράλληλη προώθηση των «αναγκαίων προοδευτικών» μεταρρυθμίσεων.

Είπε ότι ζήτησε από τον κ. Σβόμποντα να στηρίξει αυτήν την προσπάθεια, η οποία καταβάλλεται για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της Ελλάδας. Τέλος, είπε ότι προσκάλεσε τους Ευρωπαίους εταίρους να έρθουν το καλοκαίρι στη χώρα, να στηρίξουν τον ελληνικό τουρισμό καθώς, όπως σημείωσε, η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει μια όμορφη και φιλόξενη χώρα.

Ο Χάνες Σβόμποντα εξέφρασε την επιθυμία των Ευρωπαίων σοσιαλιστών να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ, παρά την ευαίσθητη κατάσταση στην οποία βρίσκεται.

Υπογραμμίζοντας τις υπεύθυνες θέσεις της Δημοκρατικής Αριστεράς, ο επικεφαλής των Ευρωπαίων σοσιαλιστών επέμεινε στην ανάγκη σχηματισμού σταθερής και αποτελεσματικής κυβέρνησης μετά τις εκλογές.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v