Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Ζήτω ο νέος δικομματισμός»

«Ο παλιός δικομματισμός πέθανε! Ζήτω ο νέος δικομματισμός», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι Οικολόγοι Πράσινοι.

  • Real.gr
«Ζήτω ο νέος δικομματισμός»
«Ο παλιός δικομματισμός πέθανε! Ζήτω ο νέος δικομματισμός», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι Οικολόγοι Πράσινοι, με αφορμή το ντιμπέιτ ανάμεσα στον Αντώνη Σαμαρά και τον Αλέξη Τσίπρα. «H επιλογή της προσωπικής τηλεοπτικής αντιπαράθεσης Σαμαρά - Τσίπρα αποκαλύπτει ότι σε πείσμα των πολιτών, βρίσκεται σε εξέλιξη μια απόπειρα αντιστροφής του μηνύματος των εκλογών που καταδίκασε το δικομματισμό και τις αναποτελεσματικές αυτοδυναμίες», τονίζουν.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι εξηγούν πως «τα 2/3 του εκλογικού σώματος υποχρεώνονται να παρακολουθήσουν άφωνα, το debate δυο υποψήφιων πρωθυπουργών που συγκίνησαν μαζί μόλις το 1/3 των πολιτών και αμέσως μετά τις εκλογές, στη διαδικασία των διερευνητικών εντολών, δεν πήραν σοβαρά το ρόλο τους. Ούτε ο κ. Σαμαράς, ούτε ο κ. Τσίπρας άσκησαν το εκ του νόμου προβλεπόμενο δικαίωμα τους να σχηματίσουν κυβέρνηση, καθώς ο μεν πρώτος κατέθεσε την εντολή, ο δε δεύτερος τη διατήρησε για να κάνει σειρά επαφών περισσότερο δημοσίων σχέσεων και λιγότερο δημοσίου συμφέροντος».

«Η πολιτική ζωή του τόπου δεν θα γυρίσει διά της βίας εκεί που διά της βίας γύρισε το βιοτικό μας επίπεδο», αναφέρεται στην ανακοίνωση, ενώ οι Οικολόγοι Πράσινοι ζητούν τη «διαμεσολάβηση την οποία ο Υπουργός Εσωτερικών καθ. Μανιτάκης δήλωσε ότι είναι διατεθειμένος να κάνει μεταξύ των κομμάτων, έτσι ώστε να γίνει ο δημόσιος διάλογος μεταξύ όλων των απόψεων και να αποτραπεί η προσπάθεια να επιβληθεί στη χώρα μία νέα δημοκρατία, που θα περνά σύριζα από τις ανάγκες των πολιτών για ενημέρωση».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v