Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ντ. Μπακογιάννη: Το βαθύ ΠΑΣΟΚ σήμερα έχει γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ

Την ανάγκη να υπάρξει στις 18 Ιουνίου μια ισχυρή και αποτελεσματική κυβέρνηση, που θα προχωρήσει αλλαγές και μεταρρυθμίσεις τονίζει η Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξή της.

  • Real.gr
Την ανάγκη να υπάρξει στις 18 Ιουνίου μια ισχυρή και αποτελεσματική κυβέρνηση, που θα προχωρήσει αλλαγές και μεταρρυθμίσεις και θα διασφαλίσει τη θέση της Ελλάδας μέσα στον πυρήνα του ευρώ, τονίζει η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία χαρακτηρίζει μονόδρομο τη συνεργασία των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων. Η κ. Μπακογιάννη ασκεί κριτική τόσο στον Γιώργο Καρατζφέρη όσο και στον Πάνο Καμμένο για τη στάση τους, ενώ σφοδρή είναι η επίθεση της προς τον ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο και κατηγορεί ότι συσπειρώνει γύρω του κάθε μορφής συντεχνιακή αντίληψη.

«Το βαθύ ΠΑΣΟΚ είναι σήμερα ο νέος ΣΥΡΙΖΑ, τονίζει χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας πως «ο κάθε ‘’Φωτόπουλος’’ του παλιού κρατικοδίαιτου συστήματος προστρέχει και γίνεται χειροκροτητής της αναστολής του οποιουδήποτε μικρού ή μεγάλου βήματος προόδου που έχει ανάγκη η χώρα».

Δηλώνοντας πως κατανοεί την αγωνία και τα προβλήματα των πολιτών, η κ. Μπακογιάννη καλεί τους πολίτες, αντί της τυφλής οργής που οδηγεί στην αυτοκτονία της χώρας, να επιλέξουν την προοπτική της δημιουργίας και της ελπίδας και , όπως λέει, «η ελπίδα σήμερα βρίσκεται στην αποτελεσματική προώθηση των διορθωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη ο τόπος», κάτι που μπορεί να γίνει μόνο με ισχυρές τις φιλοευρωπαιϊκές δυνάμεις και τη Ν.Δ.

Τέλος , η κ. Μπακογιάννη επαναλαμβάνει αυτό που είχε πει και κατά το παρελθόν, ότι δηλαδή ο αρχηγός του πρώτου κόμματος σ’ έναν κυβερνητικό συνασπισμό έχει το πρώτο λόγο για να γίνει πρωθυπουργούς.

Διαβάστε ένα απόσπασμα από την συνέντευξη της Ντόρας Μπακογιάννη στην εφημερίδα «ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ».

Δημοσκοπικά, πάντως βλέπουμε τον ΣΥΡΙΖΑ να κρατά, για να μην πω να προηγείται κιόλας σε ορισμένες περιπτώσεις...

Είναι πολύ σημαντικό να δούμε πως διαμορφώνονται οι συνθήκες σήμερα και με ποιες συμμαχίες κινείται ο καθένας. ΟΣΥΡΙΖΑ συσπειρώνει γύρω του κάθε μορφής συντεχνιακή και πελατειακή αντίληψη. Ο κάθε «Φωτόπουλος» του παλιού κρατικοδίαιτου συστήματος προστρέχει και γίνεται χειροκροτητής της αναστολής του οποιουδήποτε μικρού ή μεγάλου βήματος προόδου που έχει ανάγκη η χώρα. Κοινώς, το βαθύ ΠΑΣΟΚ είναι σήμερα ο νέος ΣΥΡΙΖΑ. Από κει και πέρα, παρατηρείται μια γενικότερη μείωση του ποσοστού των κάθε είδους λαϊκιστών που δεν πρέπει να την παραβλέψουμε. Την ίδια στιγμή, δε, ο ελληνικός λαός, σε ποσοστά πάνω από 80% πλέον, απαιτεί να διαφυλαχθεί η θέση της χώρας στην Ευρώπη. Κι αυτό αποτελεί και το ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί της επόμενης κυβέρνησης με τους εταίρους μας. Οι Έλληνες θέλουμε να αλλάξουμε, ωστόσο χρειάζεται πλέον να κάνουμε διαρθρωτικές παρεμβάσεις στο πρόγραμμα προσαρμογής, δίνοντας έμφαση στην ανάπτυξη και στις διαρθρωτικές αλλαγές, που θα απελευθερώσουν τον Έλληνα και θα πατάξουν την ανεργία. Ευτυχώς, πάνω σ΄αυτό η Ν.Δ. εξασφάλισε ήδη τη στήριξη των ηγετών της κυρίαρχης πολιτικής ομάδας στην οποία ανήκει στο Ευρωκοινοβούλιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v