Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σαμαράς: Από το ΕΒΕΑ οι... αλλαγές στο μνημόνιο

Υπό άκρα μυστικότητα ο πρόεδρος της Ν.Δ. σχεδίασε τη σημερινή του παρέμβαση με την οποία φιλοδοξεί να απαντήσει στο ερώτημα «τι και πώς θα διαπραγματευθεί με το μνημόνιο».

  • Real.gr
Σαμαράς: Από το ΕΒΕΑ οι... αλλαγές στο μνημόνιο
Υπό άκρα μυστικότητα ο πρόεδρος της Ν.Δ. σχεδίασε τη σημερινή του παρέμβαση με την οποία φιλοδοξεί να απαντήσει στο ερώτημα «τι και πώς θα διαπραγματευθεί με το μνημόνιο».

Μέχρι την τελευταία στιγμή οι δύο - τρεις άνθρωποι που γνώριζαν εδώ και μέρες ότι σχεδίαζε σχεδόν μόνος του τη σημερινή ομιλία, είχαν ελάχιστα πράγματα να πουν για το πλαίσιο όσων θα πει ο στον απόηχο των νέων τελεσιγράφων από τις Βρυξέλλες για τη σχεδόν απαρέγκλιτη εφαρμογή των συμφωνηθέντων.

Συνεργάτες του περιορίζονταν στο να αναφέρουν πως «θα είναι μία πολύ σημαντική παρέμβαση για την οικονομική και κοινωνική πολιτική». Οι πληροφορίες του real.gr αναφέρουν πως ο πρόεδρος της Ν.Δ. στην ομιλία του που θα γίνει στο ΕΒΕΑ και όχι στο Ζάππειο αυτήν τη φορά και για την οποία έχει γίνει μάλιστα μεγάλη κινητοποίηση από χθες κυρίως μέσω των «γαλάζιων» δημάρχων, θα δώσει απάντηση στα ερωτήματα για τη διαπραγμάτευση συγκεκριμένων πολιτικών που προβλέπει το μνημόνιο αλλά και το μεσοπρόθεσμο.

Ενδεικτικό της μυστικότητας κάτω από την οποία έγινε η προετοιμασία της σημερινής ομιλίας (17:00) είναι και το γεγονός ότι κανένα από τα στελέχη που είχαν την ευθύνη του οικονομικού τομέα του κόμματος δεν γνώριζε κάτι για το περιεχόμενο της παρέμβασής του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του real.gr, ο κ. Σαμαράς θα επιμείνει στην ανάγκη μείωσης των φορολογικών συντελεστών και διάθεσης των αδιάθετων ευρωπαϊκών πόρων για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την επανέναρξη μεγάλων έργων που έχουν παγώσει, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει εάν θα δώσει απάντηση στα ερωτήματα σχετικά με τα μέτρα που θα κληθεί να εφαρμόσει τον Ιούλιο η νέα κυβέρνηση.

Ήδη πάντως η Ν.Δ. έχει μιλήσει για επαναδιαπραγμάτευση πολλών εξ αυτών, μεταξύ των οποίων η μετενέργεια αλλά και τα ειδικά μισθολόγια τα οποία έχουν σωθεί… μέχρι τα τέλη Ιουνίου και για τα οποία έχει τονίσει πως πρέπει να αποκατασταθούν αφού όπως δήλωσε στα τέλη Απριλίου από τη Μαγνησία το κόμμα του έχει υπολογίσει τη συγκεκριμένη δαπάνη αλλά και τα ισοδύναμα μέτρα για την κάλυψή της.

Από το επιτελείο του Αντ. Σαμαρά, όπως έχει γράψει το real.gr, επισημαίνεται πως η κυβέρνηση μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου χρειάζεται ένα εύλογο χρονικό διάστημα προκειμένου να συγκροτηθεί και να συζητήσει τα μέτρα για την περίοδο 2013-2015 τα οποία η Ν.Δ. θέλει να μεταθέσει για το φθινόπωρο - κάτι όμως που δεν φαίνεται να βρίσκει… φανατικούς υποστηρικτές στις Βρυξέλλες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v