Υπάρχει ο καιρός του σπείρειν και του θερίζειν

Η απρονοησία Καραμανλή - Αλογοσκούφη το 2008 έφερε την χώρα στο σημερινό αδιέξοδο, είπε ο Ευ. Βενιζέλος

  • Real.gr
Υπάρχει ο καιρός του σπείρειν και του θερίζειν
Στο σκληρό μήνυμα που έστειλαν στο ΠΑΣΟΚ οι πολίτες στις εκλογές της 6ης Μαΐου αλλά και την αισιοδοξία ότι στον επόμενο γύρο ο λαός δεν θα θέσει σε κίνδυνο τα κεκτημένα από τις θυσίες που έχει κάνει, αναφέρθηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας σε στελέχη και φίλους της παράταξης στην Νέα Ιωνία .

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε ότι το «τραγικό» λάθος ήταν που το κίνημα και ο ίδιος δέχτηκε να σηκώσει μόνος του το τεράστιο «βάρος» της εξόδου της χώρας από το αδιέξοδο, στο οποίο έφερε την Ελλάδα η απρονοησία της ΝΔ. «Όταν το 2008 η κρίση γινόταν ολοφάνερη σε όλες τις χώρες, στην Ελλάδα επικρατούσε η άποψη του κυρίου Καραμανλή και του κυρίου Αλογοσκούφη ότι είμαστε μια όαση, ότι όλα είναι μια χαρά» είπε χαρακτηριστικά ο Ευ. Βενιζέλος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξέθεσε το «ρεαλιστικό δίλημμα» αυτών των εκλογών: «Η μονομερής καταγγελία παίζει με την φωτιά ενώ η δική μας γραμμή, ή αναθεώρηση των δυσμενών όρων της δανειακής σύμβασης, είναι η λύση προκειμένου να επιτύχουμε τους στόχους μας».

Παράλληλα, κατηγόρησε την υπεροψία του κ. Σαμαρά και του κ. Τσίπρα να ζητούν αυτοδυναμία την ώρα που «η χώρα είναι σε κατάσταση εθνικού κινδύνου και διεθνούς οικονομικού πολέμου» , προτείνοντας για άλλη μια φορά ως μόνη λύση μια κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό την υπεύθυνη κεντροαριστερά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v