Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η λίστα των υποψηφίων της Ν.Δ.

Τη λίστα με τους υποψήφιους βουλευτές παρουσίασε την Τρίτη η Νέα Δημοκρατία, στην οποία περιλαμβάνονται 43 νέοι υποψήφιοι, 14 από τη ΔΗΣΥ, 3 από τον ΛΑΟΣ, 5 από τους Ανεξάρτητους Έλληνες και 1 από τη Δράση.

Η λίστα των υποψηφίων της Ν.Δ.
Τη λίστα με τους υποψήφιους βουλευτές παρουσίασε την Τρίτη η Νέα Δημοκρατία, στην οποία περιλαμβάνονται 43 νέοι υποψήφιοι, 14 από τη ΔΗΣΥ, 3 από τον ΛΑΟΣ, 5 από τους Ανεξάρτητους Έλληνες και 1 από τη Δράση.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα είναι υποψήφιος στην Περιφέρεια Αττικής και όχι στη Μαγνησία, όπως στις προηγούμενες εκλογές.

Τα στελέχη που πήραν μεταγραφή από τη Δημοκρατική Συμμαχία και τον ΛΑΟΣ, με εξαίρεση την Ντόρα Μπακογιάννη, που τοποθετείται επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, του οποίου η σειρά δεν αλλάζει (Αθανασίου, Λαζαρίδης, Μιχελάκης), προκάλεσαν μικρό ντόμινο αλλαγών σε συγκεκριμένους νομούς, με πιο περίπλοκη την περίπτωση της Ηλείας.

Εκεί όπου ο Γ. Κοντογιάννης τελικά θα βρεθεί στην τρίτη θέση πίσω από τη Δ. Αυγερινοπούλου και τον Κ. Τζαβάρα, ο οποίος σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες… φρόντισε ούτως ώστε η Συγγρού να ενημερωθεί για το κλίμα που είχε δημιουργηθεί στην Ηλεία από τη «σφήνα» του κ. Κοντογιάννη.

Η μεγαλύτερη αλλαγή αφορά την Κεφαλονιά. Η μονοεδρική στις εκλογές του Μαΐου χάθηκε και ο Α. Σαμαράς με προσωπική του απόφαση επανέφερε τον πρώην υφυπουργό Πολιτισμού Π. Αλιβιζάτο και μάλιστα ως πρώτο στη λίστα μαζί με την κυρία Λουκέρη και τον Στ. Τραυλό.

Στα Χανιά ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης θα είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου αφήνοντας πίσω τους Μ. Βολουδάκη, Κ. Βιρβιδάκη και Κ. Γύπαρη, ενώ στο Ηράκλειο ο Λ. Αυγενάκης επίσης από τη Δημοκρατική Συμμαχία μπαίνει δεύτερος πίσω από τον Μ. Κεφαλογιάννη, αλλά μπροστά από τους Μαξ. Σενετάκη και Γ. Δεικτάκη.

Κάτω από τον Ανδρέα Ψυχάρη τοποθετείται ο προερχόμενος από τον ΛΑΟΣ Θ. Πλεύρης στην Α΄ Αθηνών, σε μία προσπάθεια να μη διαταραχθούν οι πολύ εύθραυστες ισορροπίες της συγκεκριμένης περιφέρειας - που ήδη… διαταράχθηκαν από την πρωτιά της Ο. Κεφαλογιάννη και τη δεύτερη θέση του Δ. Αβραμόπουλου.

* Δείτε ολόκληρη τη λίστα με τους υποψήφιους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v