Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Την αποκατάσταση των δικαιωμάτων των εργαζομένων ζήτησε ο Φ. Κουβέλης

Συνάντηση με τον υπηρεσιακό υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, είχε το πρωί ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης

  • Real.gr
Την αποκατάσταση των δικαιωμάτων των εργαζομένων ζήτησε ο Φ. Κουβέλης
Συνάντηση με τον υπηρεσιακό υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, είχε το πρωί στο Υπουργείο Εργασίας ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης. Ο κ. Κουβέλης, ζήτησε ενημέρωση για τα θέματα των εργασιακών σχέσεων, την κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων και το ζήτημα της ανεργίας.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δήλωσε, ότι «εκείνο που επείγει είναι να αποκατασταθούν τα συλλογικά δικαιώματα και οι συλλογικές συμβάσεις των εργαζομένων και αυτό με το δεδομένο ότι υπάρχουν ήδη μνημονιακοί νόμοι. Πρέπει να εξασφαλιστεί ένα πάγωμα, διότι έχουν αρχίσει πολλές ατομικές συμβάσεις, που σημαίνουν ουσιαστικά αιχμαλωσία των εργαζομένων. Πρέπει να επανέλθουν τα συλλογικά δικαιώματα των εργαζομένων τα οποία προστατεύουν την αμοιβή εργασίας» δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Αναφερόμενος στον ΕΟΠΥΥ, που καλύπτει 900.000 εργαζομένους, ο κ. Κουβέλης δήλωσε ότι βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση, με άμεσο κίνδυνο να μην εξασφαλίζεται η αναγκαία ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους ασφαλισμένους.

«Και βεβαίως υπάρχει το μεγάλο ζήτημα των ανέργων, καθώς περίπου ένα εκατομμύριο άνεργοι πολίτες δεν εξασφαλίζουν ούτε αυτό το ελάχιστο, προσβλητικό και απαράδεκτο, επίδομα ανεργίας. Αυτά είναι τα ζητήματα που άμεσα πρέπει να αντιμετωπιστούν» πρόσθεσε ο κ. Κουβέλης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v