Βενιζέλος: Να εκμεταλλευτούμε την αλλαγή στην ΕΕ

Έχουμε τη δυνατότητα να αλλάξουμε τους πανευρωπαϊκούς συσχετισμούς, με βασικό μοχλό το Κόμμα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος. Προϋπόθεση οι εξειδικευμένες προτάσεις.

Βενιζέλος: Να εκμεταλλευτούμε την αλλαγή στην ΕΕ
Έχουμε τη δυνατότητα να αλλάξουμε τους πανευρωπαϊκούς συσχετισμούς, με βασικό μοχλό το Κόμμα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη συνάντηση του με τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Hannes Swoboda.

"Η εκλογή του Φρανσουά Ολάντ στέλνει ένα μήνυμα για αυτή τη δυνατότητα" υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος.

"Αυτή τη δυνατότητα πρέπει να την αδράξουμε ως χώρα, πρέπει να την αδράξουμε ως Ευρώπη. Αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να έχουμε συγκροτημένη στρατηγική, πρέπει να έχουμε εξειδικευμένες προτάσεις που να πείθουν.

Αναλυτικά ο κ. Βενιζέλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Είναι μεγάλη μου χαρά που υποδέχομαι σήμερα εδώ, στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ, μια μεγάλη ευρωπαϊκή σοσιαλιστική προσωπικότητα, τον Hannes Swoboda, Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Ο Hannes Swoboda γνωρίζει πάρα πολύ καλά τα ελληνικά πράγματα και αγαπάει τη χώρα μας. Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε στις Βρυξέλες γύρω από την ελληνική πολιτική και οικονομική κατάσταση και το χαρτί που ετοίμασε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος για την προοπτική της Ευρωζώνης, για την ανάγκη να στηρίξουμε την αναπτυξιακή διάσταση και να καταπολεμήσουμε την ανεργία, και ιδίως την ανεργία των νέων, ήταν ένα από τα βασικά ντοκουμέντα της συζήτησης και μεταξύ των Ηγετών των ευρωπαϊκών σοσιαλιστικών κομμάτων, αλλά και ένα από τα ντοκουμέντα που επηρέασαν τη συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή.

Ο Hannes Swoboda, φίλος της Ελλάδας πάντα, με την παρουσία του εδώ δείχνει ότι έχουμε τη δυνατότητα να αλλάξουμε τους πανευρωπαϊκούς συσχετισμούς, με βασικό μοχλό το Κόμμα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών. Η εκλογή του Φρανσουά Ολάντ στέλνει ένα μήνυμα γι΄ αυτή τη δυνατότητα.

Αυτή τη δυνατότητα πρέπει να την αδράξουμε ως χώρα, πρέπει να την αδράξουμε ως Ευρώπη. Αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να έχουμε συγκροτημένη στρατηγική, πρέπει να έχουμε εξειδικευμένες προτάσεις που να πείθουν.

Και χαίρομαι, γιατί και ο Hannes Swoboda βοήθησε ώστε το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα να στηρίξει προχθές τις προτάσεις που παρουσίασα για την αναθεώρηση των δυσμενών όρων της δανειακής σύμβασης, για την επέκταση της περιόδου δημοσιονομικής προσαρμογής, ώστε όλα να γίνουν χωρίς πρόσθετες θυσίες του ελληνικού λαού, χωρίς εισοδηματικές περικοπές, με έναν τρόπο πιο φιλικό για την ανάπτυξη, πιο φιλικό για την κοινωνία.

Τώρα αυτό μπορούμε να το πετύχουμε, γιατί έχουμε ήδη ένα πολύ σημαντικό κεκτημένο. Τώρα μπορούμε να επαναφέρουμε κρίσιμα σημεία που ήταν για μας πάντα σημαντικά κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, αλλά ο συσχετισμός προηγουμένων περιόδων δεν μας επέτρεπε να περάσουμε όλες μας τις θέσεις, συνομιλώντας με τους Ευρωπαίους εταίρους μας.

Τώρα έχουν αλλάξει τα δεδομένα. Βρισκόμαστε σε μία θέση που μας επιτρέπει να επαναπροβάλλουμε τις ιδέες αυτές, για να ανακουφίσουμε τον ελληνικό λαό, να προστατεύσουμε την Ελλάδα, αλλά να προστατεύσουμε και την Ευρωζώνη συνολικά. Γιατί αυτό είναι προς το κοινό μας συμφέρον και των Ελλήνων και των Ευρωπαίων".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v