Με παρατηρητή «διεθνή προσωπικότητα» η δίκη της Τιμοσένκο

Το Κίεβο δέχεται έναν «διεθνώς αναγνωρισμένο» παρατηρητή, για τη δίκη της Γιούλια Τιμοσένκο ανακοίνωσε χθες ο Μάρτιν Σούλτς.

  • Real.gr
Με παρατηρητή «διεθνή προσωπικότητα» η δίκη της Τιμοσένκο
Οι ουκρανικές αρχές αποδέχθηκαν την αποστολή μιας προσωπικότητας «διεθνώς αναγνωρισμένης» ως παρατηρητή στην κατ΄έφεσιν δίκη της ηγέτιδας της αντιπολίτευσης Γιούλια Τιμοσένκο, ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Μάρτιν Σούλτς λίγο πριν από την έναρξη της συνόδου κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες .

Όπως αναμετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο κ. Σούλτς διευκρίνισε ότι έλαβε επιστολή από τον πρωθυπουργό της Ουκρανίας Μίκολα Αζάροφ στην οποία αποδέχεται το αίτημα αυτό καθώς και τη δυνατότητα ενίσχυσης της ιατρικής ομάδας που φροντίζει την πρώην Πρωθυπουργό, η οποία νοσηλεύεται στο Χάρκοβο.

Ο κ. Σουλτς είπε ότι έχουν αρχίσει διαβουλεύσεις για να επιλεγεί αυτή η προσωπικότητα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον επικεφαλής της πολωνικής κυβέρνησης Ντόναλντ Τουσκ.

Οι καταγγελίες για κακομεταχείριση της κας. Τιμοσένκο δηλητηριάζουν την περίοδο αυτή τις σχέσεις του Κιέβου με την ΕΕ, λίγες μέρες πρίν από την έναρξη του Euro 2012 του ποδοσφαίρου, που έχει προγραμματιστεί να διαρκέσει από τις 8 Ιουνίου έως την 1η Ιουλίου και του οποίου η Ουκρανία είναι συν-διοργανωτής με την Πολωνία.

Το Χάρκοβο, όπου κρατείται η αντιφρονούσα, είναι μία από τις τέσσερις πόλεις που θα φιλοξενήσουν το Euro 2012 στην Ουκρανία. Ο Ντόναλντ Τουσκ εξέφρασε την ελπίδα ότι οι εν λόγω παραχωρήσεις από τις πολωνικές αρχές θα κατευνάσουν τα πνεύματα και θα αποφευχθεί το πολιτικό μποϊκοτάζ του αθλητικού γεγονότος. «Ελπίζω ότι (κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνόδου κορυφής), θα έχουμε την επιβεβαίωση ότι το Euro-2012 θα γίνει αποδεκτό από όλους τους συναδέλφους μου», τόνισε.

Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας εξέφρασε την αγανάκτησή του για τις εκκλήσεις για μποϊκοτάζ του Euro-2012. «Κανείς να μην προσπαθήσει να μποϊκοτάρει το τουρνουά αυτό. Έχουμε καταβάλει πάρα πολλή προσπάθεια και πάρα πολλά χρήματα», σημείωσε.

«Έχουμε δεσμευτεί παρά πολύ σε αυτό το πολιτικό σχέδιο, για να το καταστρέψουμε σήμερα. Δε θα υποστηρίξουμε εκείνους, που προσπαθούν να απομονώσουν την Ουκρανία από την Ευρώπη με ένα τείχος, είτε είναι Ουκρανοί, ορισμένοι Πολωνοί ή, τέλος, κάποιοι έξω από τις δύο χώρες μας», εξήγησε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v