Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κλείδωσε η συμφωνία ΝΔ - ΔΗ.ΣΥ.

Ολοκληρώθηκαν οι συζητήσεις μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά και της Ντόρας Μπακογιάννη η οποία επιστρέφει στη ΝΔ ως επικεφαλής στο Επικρατείας. Θέμα ωρών και η ανακοίνωση της προσχώρησης του Θ. Πλεύρη.

  • Real.gr
Κλείδωσε η συμφωνία ΝΔ - ΔΗ.ΣΥ.
ρεπορτάζ: Νίκος Χατζηνικολάου

Ολοκληρώθηκαν οι συζητήσεις μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά και της Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία επιστρέφει στη Νέα Δημοκρατία. Η Ντόρα Μπακογιάννη θα είναι επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Τέσσερις ακόμα υποψήφιοι από τη Δημοκρατική Συμμαχία θα τοποθετηθούν σε εκλόγιμες θέσεις και άλλοι δύο σε θέσεις εκλογής (είναι οριακές) αν το εκλογικό αποτέλεσμα είναι καλό για τη Νέα Δημοκρατία.

Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται σήμερα Δευτέρα.

Σημειώνεται ότι στις 15:00 συνεδριάζει το πολιτικό συμβούλιο της Δημοκρατικής Συμμαχίας.


Ανακοινώνεται και ο Θ. Πλεύρης

Θέμα ωρών είναι και η ανακοίνωση της προσχώρησης του Θ. Πλεύρη στη Ν.Δ. Ο πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ μπορεί να άργησε περίπου τρεις μήνες, καθώς δεν ακολούθησε τους Γεωργιάδη και Βορίδη, αλλά τελικά πήρε την απόφαση να μετακομίσει στο γαλάζιο στρατόπεδο.

Ο Γ. Καρατζαφέρης, που ανακοίνωσε πως θα κατέβει αυτόνομα στις εκλογές της 17ης Ιουνίου, απόφαση για την οποία εξέφρασαν επιφυλάξεις αρκετά στελέχη του, δεν αποκλείεται να χάσει τις επόμενες ημέρες κι άλλους πρώην βουλευτές όπως τον Κώστα Κιλτίδη και τον Κυριάκο Βελόπουλο.


Στηρίζει ΝΔ ο επικεφαλής Επικρατείας της Δράσης

Με τη ΝΔ συστρατεύεται ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της «Δράσης» Στέλιος Σταυρίδης, ο οποίος σε δήλωσή του τονίζει πως «στην τόσο κρίσιμη για τη χώρα εκλογική μάχη, δεν περισσεύει καμία ψήφος, αν θέλουμε να κτίσουμε από κοινού, μία ισχυρή, σύγχρονη και υπερήφανη Ελλάδα, μέσα στην Ευρώπη και μέσα στο ευρώ».

Ο κ. Σταυρίδης ξεκαθαρίζει πως δεν θα είναι υποψήφιος με κανένα κόμμα, δηλώνει όμως πως θα στηρίξει σθεναρά τη ΝΔ καθώς, όπως λέει, «μετά την 6η Μαΐου η κατάσταση έχει αλλάξει άρδην: Στις επόμενες εκλογές διακυβεύεται η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, από τους λαϊκιστές που πουλάνε ψεύτικη ελπίδα στον λαό».

Για τον κ. Σταυρίδη είναι επιβεβλημένο η Νέα Δημοκρατία να είναι πρώτο κόμμα και να ενισχύσει την εκλογική της δύναμη, «διότι μόνον έτσι θα μπορέσουμε να αναχαιτίσουμε τους ανεύθυνους δημαγωγούς, που θέλουν να πάνε την Ελλάδα 50 χρόνια πίσω και να οδηγήσουν τον λαό στην απόλυτη εξαθλίωση».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v