Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

BANKeVAL:Ισχυρές οι ελληνικές τράπεζες σε internet

Εφάμιλλες των διεθνών τους ανταγωνιστών είναι οι ελληνικές τράπεζες όσον αφορά στην παρουσία τους στο διαδίκτυο όπως προκύπτει από το ερευνητικό έργο BANKeVAL το οποίο και βράβευσε τις Πειραιώς, Eurobank, Omega Bank, Κύπρου και Εθνική με βάση 6 κύρια ερευνητικά κριτήρια.

BANKeVAL:Ισχυρές οι ελληνικές τράπεζες σε internet
Εφάμιλλες των διεθνών τους ανταγωνιστών είναι οι ελληνικές τράπεζες όσον αφορά στην παρουσία τους στο διαδίκτυο όπως προκύπτει από το ερευνητικό έργο BANKeVAL.

Το εν λόγω γεγονός χαρακτηρίζεται ως παράδοξο, από το BANKeVAL, καθώς – όπως εξηγεί - οι ελληνικές τράπεζες ”ανακάλυψαν” το διαδίκτυο και την ηλεκτρονική τραπεζική αργότερα από τους διεθνείς ανταγωνιστές τους, με αποτέλεσμα ωστόσο να έχουν πρόσβαση σε τελειότερη τεχνολογία και τεχνογνωσία από τους ”πρωτοπόρους” ανταγωνιστές τους.

Σημειώνεται πως το ερευνητικό έργο BANKeVAL πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία στρατηγικής επικοινωνίας Consilium ThinkTank, σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και είχε ως αντικείμενο την αξιολόγηση των ιστοχώρων των Ελληνικών Τραπεζών σε σύγκριση με τους Ευρωπαίους ανταγωνιστές τους.

Η μεθοδολογία και τα αποτελέσματα του έργου παρουσιάστηκαν σε ειδική εκδήλωση από τον καθηγητή πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου κ. Εμμανουήλ Γιαννακουδάκη, στο πλαίσιο της οποίας βραβεύτηκαν οι Τράπεζες που διακρίθηκαν στα 6 κύρια ερευνητικά κριτήρια του BANKeVAL.

Αυτές ήταν Τράπεζα Πειραιώς (Βραβεία Τεχνολογίας και Ενημερωσιμότητας), Eurobank (Βραβείο Ευχρηστίας), Omega Bank (Βραβείο Εμφάνισης), Τράπεζα Κύπρου (Βραβείο Επικοινωνίας), και Εθνική Τράπεζα (Βραβείο Περιεχομένου).

Όλες οι Τράπεζες που αξιολογήθηκαν από την έρευνα μπορούν να προμηθευτούν από την Consilium ThinkTank ειδική επιστημονική μελέτη η οποία έχει σχεδιαστεί για να τις βοηθήσει να βελτιώσουν τις ιστοσελίδες τους και να τις κάνουν πιο εύχρηστες και αξιόπιστες.

Σημειώνεται πως το έργο BANKeVAL 2004 ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2003, με στόχο να δώσει μία εμπεριστατωμένη απάντηση σε δημοσιεύματα του διεθνούς τύπου τα οποία παρουσίαζαν την Ελλάδα ως ουραγό της Ευρώπης στο διαδίκτυο και την τεχνολογία.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία της εταιρίας στρατηγικής επικοινωνίας Consilium ThinkTank, που υλοποιήθηκε από το τμήμα Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το έργο διεξήχθη με την ευγενική υποστήριξη της Τράπεζας Πειραιώς, της Eurobank, και της Εγνατίας Τράπεζας, ενώ στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται πως το BANKeVAL 2005 έχει ήδη ξεκινήσει, και αναμένεται να ολοκληρωθεί το Φθινόπωρο του 2005.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v