Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Στις 18 Ιουνίου ο λαός πρέπει να είναι ετοιμοπόλεμος»

Στο λαό αξίζει μια κυβέρνηση που θα «κόψει» κάθε επαφή με την ΕΕ και θα διαγράψει μονομερώς το χρέος υποστηρίζει το ΚΚΕ.

  • Real.gr
«Στις 18 Ιουνίου ο λαός πρέπει να είναι ετοιμοπόλεμος»
Στο λαό αξίζει μια κυβέρνηση που θα «κόψει» κάθε επαφή με την ΕΕ, θα διαγράψει μονομερώς το χρέος και η οποία θα δώσει στον λαό την εξουσία του πλούτου και των παραγωγικών υποδομών και η οποία με πανεθνικό σχεδιασμό θα αναπτύξει ότι μπορεί να αναπτυχθεί στην Ελλάδα, υπογράμμισε η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, σε σημερινή ομιλία της σε μέλη της ΚΝΕ, στον Περισσό.



Η κ. Παπαρήγα είπε ότι αυτή η κυβέρνηση θα ελέγχεται από τα «κάτω» προς τα «πάνω» και πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ θα είναι πρωταγωνιστής σε μια τέτοια κυβέρνηση η οποία επιπλέον θα καταργήσει την συμμετοχή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και θα αναπτύξει σχέσεις με όλα τα κράτη, αλλά ωφέλιμες για τον ελληνικό λαό, καθώς, όπως ανέφερε, «η Ελλάδα δεν μπορεί να σηκώσει τείχη».

Το ΚΚΕ δεν μπορεί να πάρει μέρος σε καμία άλλη διακυβέρνηση στο έδαφος της εξουσίας των μονοπωλίων, είπε η κ. Παπαρήγα, προσθέτοντας ότι είτε με κυβέρνηση ΝΔ, είτε με κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α , «από άλλους δρόμους» ο λαός θα απογοητευθεί και η κατάσταση θα γίνει ακόμα πιο συντηρητική, καθώς «θα καταλήξουμε στο ίδιο αποτέλεσμα».

Προτάσσοντας το σύνθημα «Κοιτάξτε μπροστά» και διευκρινίζοντας ότι το σύνθημα αφορά το άμεσο μέλλον, η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ κάλεσε σε ισχυροποίηση του κόμματος, υπογραμμίζοντας ότι το ΚΚΕ δεν είναι κόμμα μιας χρήσης, ούτε θεωρεί την δύναμή του ως αυτοσκοπό, αλλά επιθυμεί να ισχυροποιηθεί γιατί πρωταγωνιστής των εξελίξεων πρέπει να είναι ο λαός και το «ΚΚΕ εμπροσθοφυλακή της λαϊκής δύναμης».

Η κ. Παπαρήγα είπε ότι το ΚΚΕ πρέπει να ενισχυθεί, γιατί σε κάθε άλλη περίπτωση ακόμα κι αν μια κυβέρνηση ακολουθήσει κάποιους «παράδρομους», τελικά θα οδηγηθεί στον πλήρη συμβιβασμό, «από τους πρώτους μήνες, αν όχι κι από τις πρώτες μέρες», καθώς δεν θα μπορεί να αντισταθεί ούτε στην κυρίαρχη τάξη, ούτε στην Ε.Ε.

Μια τέτοια κυβέρνηση για την οποία προσφέρεται και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α, είπε η κ. Παπαρήγα θα δώσει χρόνο στην αστική τάξη και τους συμμάχους της να αναμορφώσουν το σύστημα με την παλιά συνταγή και επισήμανε ότι για «πρώτη φορά τα επιτελεία της αστικής τάξης χτυπούν και το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ γιατί δεν κατάφεραν να βάλουν τον λαό στο χέρι, ούτε μπόρεσαν να προχωρήσουν και τις αναδιαρθρώσεις» και πρόσθεσε ότι μετά και τα εκλογικά αποτελέσματα της 6ης Μαΐου, όπου το ένα κόμμα δεν απορροφούσε ψήφους από το άλλο, για τα «επιτελεία αυτά σήμανε η ώρα της αναμόρφωσης του πολιτικού συστήματος».

Η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ έκανε λόγο για την επιχείρηση δημιουργίας ενός «σύγχρονου δίπολου Κεντροδεξιάς-Κεντροαριστεράς».
Αναφερόμενη στην ΝΔ, η κ. Παπαρήγα είπε ότι στόχος του κ. Σαμαρά είναι να τσακιστεί το κίνημα και γι' αυτό τον λόγο πολιτεύεται «σκληρά αντικομμουνιστικά», ενώ εκτίμησε ότι η «ΝΔ γλιστράει στον αντικομμουνισμό».

Αναφορικά με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α είπε ότι επικέντρωσε στο Μνημόνιο και τόνισε ότι κατάργηση του Μνημονίου και ΕΕ είναι ασυμβίβαστα.

Η κ. Παπαρήγα υπογράμμισε ότι ο βασικός αντίπαλος της εργατικής τάξης και του λαού είναι μέσα στην Ελλάδα και επισήμανε ότι αν η σύγκρουση δεν γίνει μέσα στην Ελλάδα, τότε δεν θα γίνει τίποτα στην Ευρώπη.

Η κ. Παπαρήγα διερωτήθηκε τι θα κάνει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α όταν το ΚΚΕ καταθέσει νομοσχέδιο για την κατάργηση των Μνημονίων και πρόσθεσε ότι αν (ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α από την πλευρά του) φέρει τέτοιο σχέδιο νόμου θα το στηρίξουμε.

«Δεν θα φέρει τίποτα, θα πάει πρώτα στην ΕΕ να διαπραγματευθεί και θα φέρει ως νομοσχέδιο την διαπραγμάτευση, δεν τους εμπιστευόμαστε, ο λαός να μην παρασυρθεί από πυροτεχνήματα» τόνισε η κ. Παπαρήγα, προσθέτοντας ότι θα παρθούν νέα μέτρα, θα χτυπηθούν περαιτέρω οι κατώτατοι μισθοί και θα συμπιεστούν τα μεσαία εισοδήματα, ενώ θα γίνει και νέο «κούρεμα» που «θα το παρουσιάσουν ως νίκη».

Η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ ανέφερε ότι στόχος του συστήματος είναι η αποδυνάμωση του ΚΚΕ, έτσι ώστε να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις στους τόπους δουλειάς, καθώς όπως είπε εκεί (στους τόπους δουλειάς) είναι το βασικό μέτωπο πάλης που θα μετατρέψει τον λαό σε πρωταγωνιστή, αφού εκεί αποκτά αντοχή και συνειδητοποιείται και πρόσθεσε ότι «η αλλαγή που καλούμε είναι να βγάλει ο λαός από την μέση τους καπιταλιστές».

Όταν γίνονται εργατικές κινητοποιήσεις, «όλοι πέφτουν πάνω στο ΚΚΕ», ενώ οι «πλατείες», όπου υπήρχαν και απλοί άνθρωποι θεωρήθηκαν η «πεμπτουσία» της πάλης, γιατί «στόχος» ήταν η Βουλή, γεγονός που διευκόλυνε την αλλαγή του πολιτικού σκηνικού, καθώς το κίνημα δεν είχε στόχο τον ταξικό αντίπαλο, τόνισε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Η κ. Παπαρήγα είπε ότι το ΚΚΕ απευθύνεται σε εκείνους που δίστασαν να στηρίξουν το κόμμα, σε εκείνους που πίστεψαν σε μια λύση χωρίς την «σφραγίδα» του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και σε εκείνους που ενώ είχαν αποφασίσει να ψηφίσουν ΚΚΕ ήθελαν ταυτόχρονα την είσοδό του σε μια κυβέρνηση συνεργασίας και τόνισε ότι με επιχειρήματα πρέπει να πειστούν να επανακάμψουν.

Τονίζοντας ότι «πάντα μιλάμε για την σχέση ενδυνάμωσης του ΚΚΕ με την ισχυροποίηση των εργατικών λαϊκών αγώνων», η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ ανέφερε ότι αν και ένα μεγάλο μέρος του λαού δεν έχει αποφασίσει ακόμα την αναμέτρηση, αυτός δεν είναι λόγος για να γίνει το ΚΚΕ σαν άλλα κόμματα, ενώ επικαλέστηκε και το παράδειγμα ισχυρών κομμουνιστικών κομμάτων στην Ευρώπη τα οποία αποδυναμώθηκαν γιατί συμμετείχαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο σε σχήματα και κυβερνήσεις που δεν έλυσαν κανένα λαϊκό πρόβλημα.

«Στις 18 Ιουνίου, ο λαός πρέπει να είναι ετοιμοπόλεμος» κατέληξε η κ. Παπαρήγα, καλώντας σε ενδυνάμωση του ΚΚΕ «στην Βουλή και στον λαό».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v