Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αλ. Τσίπρας: Ό,τι είχα να πω το είπα

(VIDEO) «Η Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ έχουν 168 βουλευτές, ας συγκροτήσουν οικουμενική κυβέρνηση», απαντά ο πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ.

  • Real.gr
Αλ. Τσίπρας: Ό,τι είχα να πω το είπα
Βήμα πίσω δεν κάνει ο Αλέξης Τσίπρας από την αρχική του άποψη να μη συμμετάσχει με οποιονδήποτε τρόπο σε οικουμενική κυβέρνηση. Απορρίπτει όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη κι αυτό της ανοχής. «Εμείς συνένοχοι δεν πρόκειται να γίνουμε», τονίζει κατηγορηματικά ο πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ.

Εκφράζει μάλιστα την απορία του για τον λόγο που τον καλεί εκ νέου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προκειμένου να συμμετάσχει σε μία ακόμη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. «Οι θέσεις μας είναι ξεκάθαρες. Τις είπαμε και ενώπιον του Κάρολου Παπούλια στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, αλλά και στις δημόσιες δηλώσεις που έχουν γίνει», τόνιζαν συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα. Επίσης, σημειώνουν ότι κυβέρνηση αριθμητικά μπορεί να συγκροτηθεί, καθώς το ΠΑΣΟΚ, η Ν.Δ. και η ΔΗΜΑΡ έχουν συνολικά 168 έδρες.

Μιλώντας στην ανοιχτή συνέλευση της Τ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ στη Νίκαια ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών: «Πριν από λίγο στη σύσκεψη υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας μας έθεσαν προ των ευθυνών μας. Μας είπαν ότι η οικονομία βρίσκεται σε πολύ δύσκολη κατάσταση. Έστειλε μάλιστα και ο πρωθυπουργός, ο κ. Παπαδήμος μία επιστολή στον πρόεδρο της Δημοκρατίας όπου περιγράφει την κατάσταση στην οποία έχει βρεθεί η οικονομία και το τραπεζικό σύστημα. Και τους ρωτάμε: Ποιοι κυβερνούσαν δύο χρόνια τώρα για να φτάσουν την οικονομία και τις τράπεζες σε αυτήν την κατάσταση; Μήπως κυβερνούσε η Αριστερά;».



Αιχμές Αλαβάνου εναντίον Τσίπρα

Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος σε άρθρο του υπογραμμίζει πως η Αριστερά οφείλει να πει στην κοινωνία πως έξοδος της Ελλάδας από το μνημόνιο οδηγεί στην έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ με επώδυνη διαδικασία.

Ο κ. Αλαβάνος σημειώνει χαρακτηριστικά: «Σε μια χώρα εξαρτημένη η σωστή ή λαθεμένη εκτίμηση για τις κατευθύνσεις και  τα όρια των Μεγάλων Δυνάμεων (από τη δεξιά για να ευθυγραμμιστεί, την αριστερά για να εναντιωθεί) οδηγεί από τον θρίαμβο μέχρι την πανωλεθρία. Αυτό είναι εξαιρετικά κρίσιμο σήμερα. Και με τον Ολάντ και τις προθέσεις του για ανάπτυξη και με ένα «όχι» των Ιρλανδών στο ευρωσύμφωνο, τα όρια τροποποίησης των όρων των δανείων είναι ελάχιστα και σε δευτερεύοντα σημεία, που δεν μπορούν να απαντήσουν στις άμεσες ανάγκες και στην κλιμακούμενη οργή του λαού. Δυνατότητα κατάργησης του μνημονίου δεν υπάρχει παρά μόνο εκτός ευρωζώνης. Μια λάθος εκτίμηση εδώ για τα περιθώρια ευλυγισίας της Γαλλίας ή της Γερμανίας μπορεί να αποβεί μοιραία».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v