Βενιζέλος: Βολές κατά Σαμαρά και Τσίπρα

(VIDEO) «Αν επικρατήσει το ανεύθυνο σενάριο της επανάληψης των εκλογών θα το πληρώσουν οι πολίτες, ο φτωχός πολίτης», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

  • Real.gr
Βενιζέλος: Βολές κατά Σαμαρά και Τσίπρα
«Αν επικρατήσει το ανεύθυνο σενάριο της επανάληψης των εκλογών θα το πληρώσουν οι πολίτες, ο φτωχός πολίτης», ανέφερε μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε τον Αντ. Σαμαρά για αλλαγή στάσης σε σχέση με το πρώτο Μνημόνιο το 2010: «Τι είχε πει ο κ. Σαμαράς στην ιστορική συνεδρίαση της 6ης Μαΐου του 2010 όταν η Βουλή ψήφισε το πρώτο πρόγραμμα, το πρώτο μνημόνιο. Είπε δύο αμίμητα πράγματα. Πρώτον. Ας το ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ μόνο που έχει τους βουλευτές που χρειάζεται για να μείνουμε εμείς αλώβητοι να εισπράξουμε τη δυσαρέσκεια. Έτσι εξήγησε γιατί δεν ψηφίζει το μνημόνιο. Και είπε, δεν δέχομαι καμία αναδιάρθρωση, καμία περικοπή χρέους, θεωρώ καταστροφική τη συζήτηση για μείωση του χρέους. Η μεγάλη κωλοτούμπα ήταν ότι τώρα πανηγυρίζει. Μοίρασα τα πρακτικά της 6ης Μαΐου», ανέφερε.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άσκησε κριτική και στο ΣΥΡΙΖΑ: «Κατά τη γνώμη μου ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα βαθιά διχασμένο. Εμφανίζεται φαινομενικά ως φιλοευρωπαϊκό, υπάρχουν κορυφαία του στελέχη, όπως ο κ. Λαφαζάνης που είναι υπέρ της δραχμής και αυτά που λέει είναι απολύτως ανέφικτα εντός Ευρώπης, άρα οδηγούν αυτομάτως, ακαριαία εκτός Ευρώπης, εκτός ευρώ. Οδηγούν αυτά που λέει σε κρίση τραπεζική, σε κρίση καταθέσεων, σε αδυναμία καταβολής μισθών και συντάξεων, σε αδυναμία λήψης των δόσεων του δανείου», τόνισε.

Σε ερώτηση για την προσφυγή της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε πως δεν συμφωνούσε και είπε πως η Ελλάδα χρησιμοποιήθηκε ως όχημα: «Ήμουν εναντίον της προσφυγής. Να σας πω όμως ποια είναι η αλήθεια για την προσφυγή. Η αλήθεια είναι ότι η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία χρησιμοποιήθηκαν ως όχημα. Γιατί η Ευρώπη και όταν λέω Ευρώπη εννοώ η Γερμανία ήθελε να πάει όλη η ευρωζώνη στον έλεγχο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου».



«Προτεραιότητα είναι να μπορείς να πληρώσεις μισθούς και συντάξεις, να μπορείς να πληρώσεις σχολεία και νοσοκομεία και επιδόματα», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, πρόσθεσε ωστόσο ότι «για να το καταφέρεις αυτό, πρέπει να βάλεις τα τοκοχρεολύσια στον ειδικό λογαριασμό. Γιατί αν δεν τα βάλεις θα σου κοπούν οι πιστώσεις, θα σου κοπούν οι δόσεις του δανείου, θα σου κοπούν οι εισαγωγές και οι εξαγωγές, θα σου καταρρεύσει το τραπεζικό σύστημα και δεν θα έχεις να πληρώσεις μισθούς και συντάξεις».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v