Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

O Α. Σπηλιωτόπουλος στο Real.gr

«Ναι στα μέτρα, αλλά όχι στην αφαίμαξη των εργαζομένων και των συνταξιούχων», δηλώνει σε συνέντευξή του στο Real.gr o Α. Σπηλιωτόπουλος.

  • Real.gr
O Α. Σπηλιωτόπουλος στο Real.gr
«Ναι στα μέτρα, αλλά όχι στην αφαίμαξη των εργαζομένων και των συνταξιούχων», δηλώνει σε συνέντευξή του στο Real.gr o Α. Σπηλιωτόπουλος. «Λεφτά δεν υπάρχουν, αλλά λεφτά μπορούν να εξευρεθούν με άλλους τρόπους και όχι από την οριζόντια αφαίμαξη μισθωτών, εργαζομένων και συνταξιούχων», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο υποψήφιος της Ν.Δ. στη Β΄περιφέρεια της Αθήνας δύο 24ωρα πριν ολοκληρωθεί ο προεκλογικός αγώνας τονίζει ότι η «χώρα χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση μακρόπνοης πολιτικής» και επιτίθεται τόσο προς τα αριστερά όσο και προς τα δεξιά της Ν.Δ. κατηγορώντας τα ότι «επιχειρούν με κάθε τρόπο να διαστρεβλώσουν την ουσία των εκλογών, παρουσιάζοντας ψευτοδιλήμματα, για να υφαρπάξουν την ψήφο τιμωρίας και εκδίκησης των πολιτών».

Χαρακτηρίζει την προεκλογική περίοδο «βουβή» και εκτιμά πως οι πολίτες δεν δείχνουν καθόλου αδιάφοροι απέναντι στην πιο κρίσιμη εκλογική διαδικασία μετά την μεταπολίτευση. «Η βουβή στάση των πολιτών δεν είναι απολίτικη στάση και ένδειξη αδιαφορίας. Το αντίθετο θα έλεγα. Κατά την εκτίμηση μου η σιωπή αυτή των πολιτών είναι εξόχως πολιτική στάση».

Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη του Άρη Σπηλωτόπουλου στο Real.gr 


Λίγα 24ωρα πριν από τις εκλογές πιστεύετε πως η ΝΔ βρίσκεται κοντά στον στόχο της αυτοδυναμίας; ή έχει αλλάξει η στρατηγική του κόμματος;

Η Ν.Δ στις εκλογές της Κυριακής επιζητά το πολιτικά αυτονόητο. Θα είναι αδιαμφισβήτητα το πρώτο κόμμα. Αυτό επιβεβαιώνεται όχι μόνο από τις δημοσκοπήσεις, αλλά γίνεται αισθητό από τη συσπείρωση που καταγράφεται τις τελευταίες εβδομάδες και από τα μηνύματα του κόσμου, με τους οποίους οι υποψήφιοι και τα στελέχη του κόμματος ερχόμαστε καθημερινά σε επαφή. Για να κυβερνηθεί ο τόπος, και για να υπάρξει η πολυπόθητη σταθερότητα και πολιτική ομαλότητα, που θα επιτρέψει στη χώρα μας, να επιταχύνει αποφασιστικά τις προσπάθειες της για τον απεγκλωβισμό της από την ύφεση και την οικονομική κρίση, απαιτείται την 7η Μαΐου να υπάρχει ισχυρή κυβέρνηση. Μόνο η Ν.Δ. είναι σε θέση πολιτικά, ποιοτικά και ποσοτικά να μετατρέψει την ισχυρή εκλογική εντολή που διεκδικεί, σε διακυβέρνηση μακρόπνοης προοπτικής.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ στις ομιλίες του αλλά και εσείς στις συνεντεύξεις σας ξιφουλκείτε εναντίον του κόμματος του Πάνου Καμμένου και του ΣΥΡΙΖΑ. Πιστεύετε ότι υπάρχει ενδεχόμενο συνεργασίας μεταξύ των δύο κομμάτων;

Σε αυτές τις εκλογές αναμετρώνται οι πολιτικές της ευθύνης, με τις πολιτικές του λαϊκισμού και του φαρισαϊσμού. Υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις στα αριστερά, τα δεξιότερα και στα άκρα, που γνωρίζοντας εκ των προτέρων τις χαμηλές προσδοκίες που έχουν οι πολίτες από αυτές, τάζουν στους πάντες τα πάντα, επιχειρούν με κάθε τρόπο να διαστρεβλώσουν την ουσία των εκλογών, παρουσιάζοντας ψευτοδιλήμματα, λέγοντας κολακείες και δίνοντας ακάλυπτες υποσχέσεις, στοχεύοντας στο θυμικό και στο συναίσθημα, για να υφαρπάξουν την ψήφο τιμωρίας και εκδίκησης των πολιτών. Πρόκειται για στείρα και ανεύθυνη πολιτική τακτική που βάζει σε κίνδυνο και περιπέτεια την χώρα. Οι ίδιοι άλλωστε ομολογούν (όπως για παράδειγμα το ΚΚΕ) ότι επιθυμούν την έξοδό μας από την Ε.Ε. ενώ τελευταία και ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω στελεχών του ομολόγησε ανοιχτά ότι δεν λέει όχι στη έξοδο από το ευρώ.

Όλες αυτές οι δυνάμεις του λαϊκισμού στοχεύουν στην αποσταθεροποίηση του πολιτικού μας συστήματος, την πολιτική ανωμαλία και στον κλονισμό της δημοκρατίας και του κοινοβουλευτισμού. Μόλις προχτές ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΚΚΕ κάλεσε απερίφραστα τον κόσμο να βγει τη Δευτέρα στους δρόμους για να αποτρέψει το σχηματισμό νέας κυβέρνησης προφανώς ονειρευόμενος ένα νέο αντάρτικο στα βουνά ή την επανάσταση του 1917!

Από την άλλη μεριά, δεξιά και δεξιότερα κόμματα, επικαλούνται νομικίστικα επιχειρήματα του κοινοτικού δικαίου, ότι δήθεν δεν κινδυνεύει η θέση μας στην Ε.Ε. και την ευρωζώνη ακόμη και αν δεν αναγνωρίσουμε το χρέος μας μονομερώς και δεν επιστρέψουμε τα χρήματα που δανειστήκαμε. Ισχυρίζονται ότι αν τελικά ξεμείνουμε από χρήματα θα δανειστούμε από άλλες δυνάμεις, για παράδειγμα από την Κίνα και την Ρωσία. Επιχειρήματα έωλα και απλοϊκά, που καταδεικνύουν την προχειρότητα της σκέψης τους, το έλλειμμα βάθους της πολιτικής τους και το μέγεθος της διακινδύνευσης.
Η Ν.Δ. ως πολιτική δύναμη ευθύνης στέκεται απέναντι σε αυτές τις πολιτικάντικες και εκλαϊκευμένες λογικές και επιζητά την ισχυρή εντολή προκειμένου να μην διολισθήσει ο τόπος στην παρακμή του λαϊκισμού και της δημαγωγίας.

Ποιο είναι το κλίμα στην μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, την Β΄ Αθήνας, στην οποία είστε και υποψήφιος, όσον αφορά τους αναποφάσιστους. Πιστεύετε πως οι πολίτες έχουν καταλήξει για το ποιό κόμμα θα ψηφίσουν;

Το κλίμα της προεκλογικής περιόδου είχε ιδιομορφίες και πρωτοτυπίες, σε σύγκριση με τις εμπειρίες παλαιότερων εκλογών. Πρόκειται για μια βουβή εκλογική διαδικασία, χωρίς τυμπανοκρουσίες, μεγάλες ανοικτές συγκεντρώσεις, συνθήματα, φωνές και φωνασκίες. Η βουβή στάση των πολιτών δεν είναι απολίτικη στάση και ένδειξη αδιαφορίας. Το αντίθετο θα έλεγα. Κατά την εκτίμηση μου η σιωπή αυτή των πολιτών είναι εξόχως πολιτική στάση. Είναι ένδειξη ότι οι πολίτες απορρίπτουν την άσκοπη φασαρία και τις παλαιοκομματικές συνήθειες, και προσπαθούν να διακρίνουν και να κρίνουν θέσεις και προτάσεις. Οι πολίτες με την ψήφο τους θα αποφασίσουν για την τύχη της χώρας, την δική τους και των παιδιών τους για τις επόμενες δεκαετίες.

Η ευθύνη είναι μεγάλη. Προσωπικά, όλα αυτά τα χρόνια μιλώ με τις πράξεις μου, μιλώ την γλώσσα της ευθύνης και της αλήθειας, ακόμη και όταν γίνομαι δυσάρεστος. Άλλωστε στην πολιτική μπήκα για να είμαι χρήσιμος για την πατρίδα μου και όχι ευχάριστος. Ζητώ από τους πολίτες της Β΄ Περιφέρειας των Αθηνών, να με κρίνουν με βάση τα όσα έκανα, την αποτελεσματικότητα μου και τις συγκεκριμένες και κοστολογημένες λύσεις που προτείνω για την έξοδο από την κρίση.

Το γεγονός ότι η ΝΔ παρουσίασε τις θέσεις της για την οικονομία, την ασφάλεια, την λαθρομετανάστευση και την υγεία εκτιμάται ότι ήταν ένα γεγονός το οποίο βοήθησε στην συσπείρωση των ψηφοφόρων της ΝΔ;

Σαφέστατα βοήθησε. Η Ν.Δ. τα τελευταία δυόμιση χρόνια προσπαθεί μεθοδικά και συντονισμένα να χτίσει μια δυνατή σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες. Η εμπιστοσύνη κερδίζεται ξανά με δυο τρόπους: αφενός όταν αναδεικνύεται με επιχειρήματα η αναξιοπιστία, τα λάθη πολιτικής, τα κούφια προεκλογικά λόγια, οι ανεκπλήρωτες υποσχέσεις όσων κομμάτων επενδύουν πολιτικά στην ανειλικρίνεια, στην διαστρέβλωση της πραγματικότητας, στον λαϊκισμό και αφετέρου όταν εμείς ,ως ΝΔ, πείσουμε ότι έχουμε εναλλακτικό σχέδιο για τη χώρα, και ανθρώπους για να το εφαρμόσουν. Με την παρουσίαση του προγράμματος και των προτάσεων μας για όλα τα ζητήματα της πολιτικής, αποδείξαμε έμπρακτα στους πολίτες ότι είμαστε έτοιμοι να εφαρμόσουμε όλα όσα έχουμε δεσμευτεί από την επόμενη των εκλογών χωρίς να χαθεί ούτε μία μέρα.

Δεν μπορεί άλλωστε να χαθεί πλέον καμία μέρα!. Πρόκειται για μια ρεαλιστική και κοστολογημένη προγραμματική πρόταση. Τα μέτρα που προτείνουμε στο πρόγραμμά μας, δεν είναι αόριστα όπως έχουμε συνηθίσει στο παρελθόν ν΄ακούμε στα προεκλογικά μπαλκόνια και να διαβάζουμε στα προεκλογικά φυλλάδια.

Προέκυψαν από ολοκληρωμένες οικονομοτεχνικές μελέτες για κάθε οργανισμό, για κάθε δημόσια επιχείρηση, για κάθε Υπουργείο. Ενδεχομένως να μην ικανοποιεί τους πάντες γιατί θίγονται τα συμφέροντα λίγων και μικρών συντεχνιακών ομάδων. Ικανοποιεί όμως το συμφέρον των πολλών, γιατί περιλαμβάνει πολύ συγκεκριμένους τρόπους για να μην προχωρήσουμε σε περαιτέρω μείωση μισθών και συντάξεων, για να καλύψουμε τις μαύρες τρύπες και να προχωρήσουμε σε αναπτυξιακή πορεία. Με το πρόγραμμά μας λέμε στους πολίτες μια βασική αλήθεια. Λεφτά δεν υπάρχουν, αλλά λεφτά μπορούν να εξευρεθούν με άλλους τρόπους και όχι από την οριζόντια αφαίμαξη μισθωτών, εργαζομένων και συνταξιούχων.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v