Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μια «διαφορετική» υποψηφιότητα

Η Μαίη Ζαννή τολμά την Α Αθηνών αλλιώς...

  • Real.gr
Μια νέα υποψήφια τη Νέας Δημοκρατίας δοκιμάζει τις δυνάμεις της κάνοντας άλλου είδους προεκλογική εκστρατεία χωρίς να τυπώσει φυλλάδιο, να κάνει συγκέντρωση και όλα τα κλασικά μέσα των υποψηφίων. Τι την οδήγησε σε αυτή την απόφαση; Πρώτα από όλα η οικονομική συγκυρία που δεν επιτρέπει προεκλογικές δαπάνες τέτοιου τύπου. «Όταν κάτω από το σπίτι μου ο κόσμος ψάχνει τα σκουπίδια δεν μπορώ να κάνω σπατάλες και μετά να λέω ότι κατανοώ τι συμβαίνει εκεί έξω. Έτσι στηρίζομαι σε φίλους που με βοηθάνε εθελοντικά και τα κάνω όλα διαδικτυακά, κάτι άμεσο και φτηνό» δηλώνει.

Παρόλες τις αντιξοότητες, η πολιτική επιστήμονας και αναπληρώτρια γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας, με σπουδές στο LSE και εργασιακή προϋπηρεσία σε διεθνείς οργανισμούς στο Παρίσι και τις Βρυξέλλες, Μαίη Ζαννή δεν το βάζει κάτω. Στις επαφές της με τον κόσμο σε γενικές γραμμές αντιμετωπίζει τη δυσπιστία έναντι των πολιτικών γενικότερα. Ειδικά οι νέοι πιστεύουν ότι «όλοι ίδιοι είναι» και εκεί έχει ρίξει το βάρος της με συνεχή επικοινωνία μέσω των κοινωνικών δικτύων όπου απαντά η ίδια και ανεβάζει αναρτήσεις στα προφίλ της στο Facebook και στο twitter.

Το να κυκλοφορείς στη πόλη δηλώνοντας υποψήφια και ειδικά με ένα μεγάλο κόμμα δεν είναι ότι καλύτερο αυτή τη περίοδο αλλά η ίδια δεν έχει συναντήσει προβλήματα. «Ένας νέος 30 χρονών δεν μπορεί να απολογείται διαρκώς για ότι έχει διαπραχθεί ως τώρα. Αλλιώς δεν θα τολμά κανείς να κατεβαίνει υποψήφιος, θα είναι μόνο οι ίδιοι και οι ίδιοι, αυτό οδηγεί σε έλλειμμα δημοκρατίας και στο τέλος δεν θα αλλάξει τίποτα έτσι».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v