Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Να μας πει η διαπλοκή ποιον θέλει πρωθυπουργό»

Τι δήλωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. για το θέμα των συνεργασιών. Ποια πρόσωπα κόπηκαν από το Επικρατείας την τελευταία στιγμή. Ανοιχτή επίθεση κατά "συμφερόντων" για την επιλογή του πρωθυπουργού.

  • Real.gr
«Να μας πει η διαπλοκή ποιον θέλει πρωθυπουργό»
Για πρώτη φορά ο πρόεδρος της Ν.Δ. επιτέθηκε ευθέως εναντίον των συμφερόντων, τα οποία δεν κατονόμασε, για το θέμα της πρωθυπουργίας. Ο Αντώνης Σαμαράς εμφανίστηκε ιδιαίτερα ενοχλημένος για την τροπή που έχει πάρει το επίμαχο θέμα.

«Εσείς τι λέτε, να είναι ο επόμενος πρωθυπουργός ο αρχηγός του δεύτερου ή του πέμπτου; Ή ενός κόμματος που δεν θα κατέβει καθόλου; Κοιτάξτε, τότε γιατί κάνουμε εκλογές; Ας μας πει τότε η διαπλοκή ποιον θέλει πρωθυπουργό, να μην κάνουμε καθόλου εκλογές». Ωστόσο, απαντώντας στον Ευάγγ. Βενιζέλο, τόνισε πως δεν έχει εμμονή με την πρωθυπουργία. «Εγώ με την πατρίδα μου έχω εμμονή».



Υποστήριξε πως δεν μπορεί να συνεργαστεί με κανένα κόμμα και εξήγησε πως με το ΠΑΣΟΚ υπάρχουν πολλές διαφορές. Για την Ντόρα Μπακογιάννη εκτίμησε πως δεν θα μπει στη βουλή, ενώ χαρακτήρισε αντιευρωπαϊστή τον Πάνο Καμμένο. «Ο κ. Καμμένος σήμερα ορκίζεται και δηλώνει 'ζήτω ο Τσίπρας, ούτε νεκρός δεν συνεργάζομαι με τη Νέα Δημοκρατία'. Είπε, ούτε νεκρός. Επομένως, θέλουμε δε θέλουμε, αυτήν τη στιγμή η Νέα Δημοκρατία, με ένα πρόγραμμα συγκροτημένο, με μια γραμμή συντεταγμένη, είναι η μόνη δύναμη η οποία εγγυάται σταθερότητα, πρόοδο και πάνω απ' όλα ανάπτυξη με δικαιοσύνη, που είναι το μεγάλο ζητούμενο».

Ψηφοδέλτιο Επικρατείας: εκπλήξεις στις μη εκλόγιμες θέσεις

Έντονο παρασκήνιο υπήρξε στο παρά πέντε της ανακοίνωσης του ψηφοδελτίου επικρατείας της Ν.Δ. Ο πρώην αρχηγός ΓΕΣ Φραγκούλης Φράγκος και ο καθηγητής καρδιολογίας Χριστόδουλος Στεφανάδης βρέθηκαν εκτός ψηφοδελτίου κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Φραγκούλης Φράγκος, ο οποίος είχε συναντηθεί πρόσφατα με τον ίδιο τον πρόεδρο της Ν.Δ., ζήτησε να τοποθετηθεί σε εκλόγιμη θέση. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως το ίδιο συνέβη και με τον κ. Χριστόδουλο Στεφανάδη, ο οποίος την προηγούμενη Κυριακή ήταν στο Ζάππειο, στις πρώτες σειρές και παρακολούθησε τις προτάσεις του Αντώνη Σαμαρά για την οικονομία.

Επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας τοποθετήθηκε ο Αρεοπαγίτης Χ. Αθανασίου: «Συμβολίζει την αποφασιστικότητά μας, τη βούλησή μας, το πιστεύω μας να κάνουμε τη διαφάνεια στον δημόσιο βίο, την απόδοση δικαιοσύνης πραγματικότητα για όλους τους Έλληνες, την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης στόχο μας πραγματικό».

Ωστόσο, δύο πρόσωπα τα οποία βρίσκονται ουσιαστικά σε μη εκλόγιμες θέσεις συμβολίζουν δύο διαφορετικές εποχές: ο Ηλίας Κονοφάγος και ο γιος του Γρηγόρη Λαμπράκη, Θόδωρος. «Ο κ. Κονοφάγος είναι ένας λαμπρός επιστήμονας, ο οποίος είναι στα θέματα έρευνας και εξόρυξης για πετρέλαια, φυσικά αέρια και τα λοιπά στο Αιγαίο και γνωρίζει την κάθε σπιθαμή και την κάθε γωνιά του Αιγαίου απέξω. Για την υπόθεση του γιου του Γρηγόρη Λαμπράκη, του Θόδωρου, θα σας πω το εξής: είναι ένα παιδί αυτόφωτο, δυναμικό, το οποίο συμβολίζει, κι εδώ είναι ο τρίτος συμβολισμός, το πόσο ανοιχτά είναι τα χέρια και η αγκαλιά της Νέας Δημοκρατίας για ολόκληρο τον ελληνικό λαό».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v