Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρόβα «τζενεράλε» Σαμαρά για το Ζάππειο

(VIDEO) Το πρώτο δείγμα για το οικονομικό πρόγραμμα που θα εξαγγείλει την Κυριακή έδωσε ο Πρόεδρος της ΝΔ στην πρώτη προεκλογική του ομιλία στην περιφέρεια. Ομιλία Σαμαρά σήμερα στην Θήβα.

  • Real.gr
Πρόβα «τζενεράλε» Σαμαρά για το Ζάππειο
Ο Αντώνης Σαμαράς μίλησε με συγκεκριμένους αριθμούς, όπως ακριβώς θα κάνει και την Κυριακή το πρωί στο Ζάππειο που θα παρουσιάσει το πρόγραμμα του το οποίο θα είναι κοστολογημένο.

Η άμεση μείωση των δημόσιας σπατάλης θα είναι ο πρώτος στόχος του Αντώνη Σαμαρά. «Υπάρχει πολλή σπατάλη. Πάνω από 18 δισεκατομμύρια περικοπές σπατάλης είχαμε εντοπίσει από πέρσι, χωρίς να αγγίξουμε μισθούς και συντάξεις» είπε ο Πρόεδρος της ΝΔ.

Επίσης σύμφωνα με τα όσα είπε στην Άρτα και αναμένεται να επαναλάβει σήμερα στην Θήβα, χρήματα θα εισρεύσουν στα κρατικά ταμεία από το ΕΣΠΑ «14,5 δισ και τα έχουν και κάθονται! Θα τα ξεμπλοκάρουμε» σημείωσε χαρακτηριστικά. Ακόμα υποστήριξε πως η ρευστότητα των τραπεζών θα πρέπει να πάει στην πραγματική οικονομία.

Επανέλαβε τις τρεις δεσμεύσεις του τις οποίες θα υλοποιήσει άμεσα «Να αποκαταστήσω τις πολύ χαμηλές συντάξεις που κόπηκαν. Να αποκαταστήσω τα πολυτεκνικά επιδόματα που κόπηκαν. Και να δώσω το εξισωτικό επίδομα στους κτηνοτρόφους. Συνολικό κόστος 550 εκατομμύρια. Αυτό είναι όλο!» τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς.

Ειδική αναφορά αναμένεται να κάνει και για την ενίσχυση των αγροτών όπως επίσης θα ανακοινώσει μέτρα προκειμένου να σταματήσει η μεγάλη διαφορά στις τιμές που υπάρχουν ανάμεσα στο χωράφι και το ράφι. «Έχουμε ειδικό πρόγραμμα για να στηριχθεί το κόστος των αγροτών και των κτηνοτρόφων. Ειδικά πετρέλαιο και ζωοτροφές»



Τέλος στα βουλευτικά αυτοκίνητα

Ο Πρόεδρος της ΝΔ έδειξε πως θα κυβερνήσει κυρίως με εξωκοινοβουλευτικά στελέχη «Από την πρώτη στιγμή θα απευθυνθώ και σε εξωκοινοβουλευτικούς να μπουν στην κυβέρνηση. Θέλω δίπλα μου τους άξιους Έλληνες. Να δώσουμε ευκαιρία στους άξιους».

Ανακοίνωσε πως θα μειώσει τα υπουργεία και ότι οι βουλευτές θα κυκλοφορούν πλέον με δικά τους αυτοκίνητα. «Θα μειώσω κι άλλο τα υπουργεία. Για να έχουμε επιτελική κυβέρνηση. Όχι φέουδα προσώπων… Κάτι όμως προηγείται: Πρώτα εμείς οι πολιτικοί πρέπει να δώσουμε το παράδειγμα. Τέρμα οι μακριές σειρές με τα μαύρα υπουργικά αυτοκίνητα. Αλλά και τέρμα τα ειδικά αυτοκίνητα για τους Βουλευτές. Περνάμε δύσκολες ώρες. Βγαίνω βουλευτής από το 1977. Τότε δεν υπήρχαν τέτοια προνόμια. Και η δημοκρατία λειτουργούσε μια χαρά…»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v