Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι αποκαλύπτει η απολογία Τσοχατζόπουλου

Με "συμπτώσεις" αλλά και πολλά " δεν γνωρίζω" επεχείρησε ο πρώην υπουργός να εξηγήσει στον ανακριτή την εμπλοκή του στην υπόθεση που αφορά ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Τι αποκαλύπτει η απολογία Τσοχατζόπουλου
Με "συμπτώσεις" αλλά και πολλά "δεν γνωρίζω" επεχείρησε ο πρώην υπουργός να εξηγήσει στον ανακριτή την εμπλοκή του στην υπόθεση που αφορά ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος από χθες βρίσκεται κρατούμενος στην 6η πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, περιγράφει τον τρόπο αλλά και το είδος της γνωριμίας του με τους συγκατηγορουμένους του αλλα δηλώνει παντελή άγνοια για καθεμία από τις εταιρείες που εμφανίζονται στον κύκλο του "μαύρου χρήματος.

ΕΡ: Γνωρίζετε την εταιρεία TORCASSO και ποιος την εκπροσωπούσε;

ΑΠ: Με την TORCASSO δεν είχα καμία σχέση, την έμαθα όταν δίπλα στο γραφείο μου άρχισε να κατασκευάζει ένα ακίνητο. Πληροφορήθηκα ότι την εταιρεία την εκπροσωπούσε πριν αρρωστήσει ο ξάδελφος μου Νίκος Ζήγρας σε συνεργασία με τους μετόχους της εταιρείας. Επρόκειτο για άγνωστους σε μένα Άραβες και Κύπριους επενδυτές. Δεν γνωρίζω αν αυτός ήταν δικαιούχος ή εκπρόσωπος της εταιρείας, είμαι σίγουρος όμως ότι δεν ήταν δικών του συμφερόντων και απείχε από τις εργασίες της εταιρείας.

Αναφερόμενος στην εταιρεία ΜΙΕ ο πρώην υπουργός απαντά: "Δεν γνωρίζω για καμία εταιρεία ΜΙΕ ούτε γνωρίζω ποιος ήταν ο ιδιοκτήτης της. Από τις εφημερίδες μόνο έμαθα ότι ο Ματαντός ήταν αντιπρόσωπος της Ferostal στην Ελλάδα τον οποίο δεν έχω δει ποτέ.

Για την εταιρεία MORELIA απαντά "Δεν γνωρίζω την εταιρεία Morelia ούτε τους ιδιοκτήτες της. Άκουσα πρώτη φορά για αυτή από τις εφημερίδες". Ωστόσο διευκρινίζει ότι "δεν νομίζω ότι υπάρχει σχέση μεταξύ ΜΙΕ και TORCASSO , δεν γνωρίζω σύνδεση ΜΙΕ και Ζήγρα

Αναφορικά με την εταιρεία Bluebell απαντά : "Την άκουσα από την κόρη μου η οποία αγόρασε από τον Οικονομίδη ένα διαμέρισμα στη Δεινοκράτους το οποίο αυτός το είχε αγοράσει από την εταιρεία αυτή"

Ως προς το επίμαχο ακίνητο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου ο Άκης Τσοχατζόπουλος υποστήριξε ότι το νοίκιασε με υπόδειξη της λογίστριάς του Ευφροσύνης Λαμπροπούλου από την εταιρεία
Nobilis και δεν γνώριζε ότι ανήκε στην TORCASSO

ΕΡ: Η εταιρεία TSORCASSO πούλησε το ακίνητο με τίμημα το μισό περίπου απ' όσο το αγόρασε το οποίο καταβλήθηκε τοις μετρητοίς εκτός συμβολαιογραφικού γραφείου χωρίς την παρουσία συμβολαιογράφου και χωρίς να προκύπτει εκταμίευση και πίστωση αντίστοιχα των λογαριασμών των εμπλεκομένων εταιρειών. Τί έχετε να πείτε για αυτό.

ΑΠ: Δε γνωρίζω, το μόνο που γνωρίζω είναι ότι το κτίριο ήταν από την αρχή ερείπιο με πρόβλημα στατικότητας και υποθέτω ότι έγιναν εκτεταμένες εργασίες επισκευής με υψηλό κόστος.

ΕΡ: Τότε τί είδους επένδυση είναι αυτή στην οποία προέβη η TORCASSO από την οποία έχει ζημία πενήντα τοις εκατό;

Υποθέτω ότι ήταν άστοχη επιχειρηματική επιλογή.

Προφανώς ο ανακριτής, δεν πείθεται από τις απαντήσεις του Άκη Τσοχατζόπουλου και κλείνοντας την ανάκριση επιχειρεί να αποσπάσει -ματαίως-μια συνολική θέση του κατηγορούμενου:

ΕΡΩ: Παρατηρεί κανείς ότι τα δώρα για τα εξοπλιστικά προγράμματα για τα οποία κατηγορείστε καταλήγουν σε εταιρείες που ελέγχει ο συγγενής σας Ζήγρας, διαχειρίζονται γνωστά σας πρόσωπα, οι εταιρείες αυτές συμμετέχουν σε αγοραπωλησίες ακινήτων επί των οποίων συναλλάσσονται γνωστοί σας άνθρωποι και ενίοτε ακίνητα των εταιρειών αυτών καταλήγουν στο τέλος σε εσάς ή σε συγγενικά σας πρόσωπα.

ΑΠ: Είναι δική σας εκτίμηση αυτή. Δώρα ή οποιουδήποτε είδους ανταλλάγματα από οποιουδήποτε είδους αιτία ποτέ στην πολιτική μου ζωή και στην πορεία μου ως υπουργός δεν έλαβα από κανέναν. Αντίθετα αποκλειστικός μου σκοπός σε οποιαδήποτε χώρο ευθύνης και αν βρέθηκα ήταν να προασπίσω τα συμφέροντα της χώρας και τόπου ελληνικού δημοσίου συμφέροντος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v