Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Γλέζος επικεφαλής στο επικρατείας

Στην Αιτωλοακαρνανία και στην Αθήνα θα είναι υποψήφιος ο Αλέξης Τσίπρας και ο Γιάννης Δραγασάκης στη Β΄ Αθήνας. «ΣΥΡΙΖΑ-Ενωτικού Κοινωνικού Μετώπου», θα τιτλοφορείται ο συνδυασμός.

  • Real.gr
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Γλέζος επικεφαλής στο επικρατείας
Με τα πανιά «φουσκωμένα» από τις δημοσκοπήσεις, στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως και στα άλλα κόμματα έχει ξεκινήσει η μάχη του σταυρού των υποψηφίων, αν και τα ψηφοδέλτια δεν έχουν ακόμα συμπληρωθεί.

Ο Μανόλης Γλέζος, όπως αποκαλύπτει σήμερα ο real.gr, θα είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, ενώ για τη δεύτερη θέση δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις. Άλλες συνιστώσες επιμένουν για τον Γιάννη Θεωνά, πρώην ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και άλλες τη θέση -εάν εκλεγεί και δεύτερος βουλευτής από το Επικρατείας-να την καταλάβουν εκ περιτροπής ο Κώστας Αθανασίου, Συντονιστής της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, η Τασία Χριστοδουλοπούλου και ένα ακόμα πρόσωπο.

ΣΤΗΝ Α΄ΑΘΗΝΑΣ: Υποψήφιος στη συγκεκριμένη περιφέρεια θα είναι και πάλι ο Αλέξης Τσίπρας. Φαβορί για τη μια ή δυο, σύμφωνα με τους πλέον αισιόδοξους, θέσεις που απομένουν είναι η Ζωή Κωνσταντοπούλου, δικηγόρος, κόρη του πρώην Προέδρου του ΣΥΝ και ο Νίκος Βούτσης, ιστορικό στέλεχος της ανανεωτικής αριστεράς. Υποψήφιος στην Α΄ Αθηνών είναι και ο δημοσιογράφος, βουλευτής Επικρατείας στην προηγούμενη Βουλή, Βασίλης Μουλόπουλος, αλλά και ο Τάσος Κορωνάκης, εκ των «σκληρών» της ΠΓ του ΣΥΝ, η Ερμίνα Κυπριανίδου επίσης μέλος της ΠΓ του ΣΥΝ, ο πανεπιστημιακός Γιάννης Μηλιός και ο αθλητικογράφος Γιάννης Μαμουζέλος.

ΣΤΗΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ: ο Αλέξης Τσίπρας, πάντως, όπως αποκαλύπτει ο real.gr, θα είναι υποψήφιος και στην Αιτωλοακαρνανία, διευκρινίζοντας πάντως την πρόθεσή του να κρατήσει τελικά την έδρα της Α΄ Αθηνών. Για το συγκεκριμένο νομό προορίζεται (αντί της Β΄ Αθηνών που ήταν στις προηγούμενες εκλογές και την Αττική που αρχικά προγραμματιζόταν) ο δημοσιογράφος Γιώργος Βαρεμένος, πρώτος μεταδικτατορικός Πρόεδρος του Συλλόγου Αιτωλοακαρνάνων Σπουδαστών. Τη θέση ωστόσο διεκδικούν και οι Πάνος Παπαδόπουλος και Ανδρέας Κολοβός νεαρός πολιτικός μηχανικός.

ΣΤΗΝ Β΄ ΑΘΗΝΩΝ: Παρότι οι έδρες εκτιμάται ότι θα είναι το λιγότερο 5, ενώ ενδέχεται να ανέλθουν και σε οκτώ, ο ανταγωνισμός των στελεχών για μια έδρα αναμένεται ιδιαίτερα σκληρός. Η Σοφία Σακοράφα, κατά κοινή παραδοχή, θα είναι μακράν η πρώτη, ενώ για τη θέση στην πεντάδα «φαβορί» θεωρούνται οι Δημήτρης Παπαδημούλης, Γιάννης Δραγασάκης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Δημήτρης Στρατούλης. Μάχη για την έδρα θα δώσουν η Νάντια Βαλαβάνη, η Ρένα Δούρου, ο Πάνος Σκουρλέτης, ενώ «άγνωστος Χ» είναι ο συγγραφέας Πέτρος Τατσόπουλος, για πολλούς ικανός να κάνει τη μεγάλη έκπληξη.

Στη Β΄ Αθηνών, σύμφωνα με τις πληροφορίες θα είναι υποψήφιος και ο Γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Βίτσας, ο οποίος προφανώς και θα διεκδικήσει έδρα, ενώ άλλες αξιόλογες υποψηφιότητες είναι αυτές του Κώστα Ήσυχου, του Νίκου Μανιού, του Μάκη Μπαλαούρα, του Αντώνη Νταβανέλου και του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v