Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ώρα των «γαλάζιων» ψηφοδελτίων

Το μεσημέρι η ΝΔ θα δώσει τις λίστες με τα ονόματα των υποψηφίων σε ολόκληρη την χώρα. Στο τέλος της εβδομάδας ο Σαμαράς ξεκινά περιοδείες.

  • Real.gr
Η ώρα των «γαλάζιων» ψηφοδελτίων
Στο «φουλ» μπαίνουν από σήμερα οι προεκλογικές μηχανές της ΝΔ. Στις 12 συνεδριάζει η εκτελεστική γραμματεία του κόμματος και στις 2 το μεσημέρι θα συνέλθει για πρώτη φορά η επιτροπή εκλογικού αγώνα η οποία θα επικυρώσει τα ψηφοδέλτια και θα συζητήσει την στρατηγική που θα ακολουθήσει το κόμμα τις επόμενες ημέρες.

Στα ψηφοδέλτια σύμφωνα με πληροφορία θα μετέχουν εκπρόσωποι απ όλα τα επαγγέλματα. Δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στο γυναικείο φύλο αλλά και στους ανθρώπους της αγοράς, της πραγματικής οικονομίας. Επίσης θα συμπεριληφθούν στελέχη που προσχώρησαν από τα άλλα κόμματα της κεντροδεξιάς αλλά και του ΠΑΣΟΚ, δημοσιογράφοι, ποδοσφαιριστές αλλά και καλλιτέχνες.

Μαζί με την δημοσιοποίηση των ονομάτων θα λυθεί και το μυστήριο για το τι θα γίνει με την Ελίζα Βόζενμπεργκ και τον Γιώργο Βλάχο. Είναι οι δύο τελευταίοι ανεξάρτητοι «γαλάζιοι» βουλευτές για τους οποίους η Συγγρού επισήμως δεν έχει ανακοινώσει για το αν θα συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια.

Το ψηφοδέλτιο επικρατείας θα μείνει τελευταίο και θα ανακοινωθεί σε ειδική εκδήλωση. Τα πρόσωπα θα επιλέξει ο ίδιος ο Πρόεδρος της ΝΔ και θα είναι ένα πρώτο δείγμα της των ατόμων που θα στελεχώσουν την κυβέρνηση σε περίπτωση που κερδίσει τις εκλογές της 6 Μαΐου η ΝΔ.

Από το «Ζάππειο Ι και ΙΙ» στο «Σχέδιο Σαμαρά»

Την Πέμπτη ο κ. Σαμαράς θα παρουσιάσει στο Ζάππειο τις συγκεκριμένες οικονομικές προτάσεις του για την έξοδο από την κρίση με τον τίτλο «Σχέδιο Σαμαρά».

Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει και το λεγόμενο “Πολιτικό Ζάππειο”, όπου ο πρόεδρος της ΝΔ θα παρουσιάσει το πολιτικό του όραμα για τη Νέα Μεταπολίτευση καθώς και τις θέσεις για την πολιτική που θα ακολουθήσει η κυβέρνησή του για τα μεγάλα εθνικά και πολιτικά ζητήματα, τις αλλαγές στο Σύνταγμα, τον εκσυγχρονισμό των θεσμών κλπ.

Το Σαββατοκύριακο στην περιφέρεια


Ο Πρόεδρος της ΝΔ θα ξεκινήσει στο τέλος της εβδομάδας τις εξορμήσεις του στην περιφέρεια. Άρτα, Γιάννενα και Θεσσαλία θα είναι οι πρώτοι σταθμοί της προεκλογικής του περιοδείας. Παράλληλα θα ξεκινήσει και η διαφημιστική καμπάνια του κόμματος στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ. Στόχος είναι η παρουσίαση των πολιτικών προτάσεων του Προέδρου της ΝΔ για έξοδο της χώρας από την κρίση. Το επικοινωνιακό επιτελείο στην Συγγρού εκτιμά πως ένα πολύ μεγάλο μέρος των πολιτών που θα προσέλθουν στις κάλπες θα δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στο προεκλογικό πρόγραμμα των κομμάτων και για αυτό τον λόγο στην ΝΔ θέλουν να δείξουν με κάθε τρόπο πως το κόμμα τους είναι η μοναδική εναλλακτική λύση για την χώρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v