Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στον Κορυδαλλό ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Τις πύλες του σωφρονιστικού καταστήματος πέρασε ο πρώην υπουργός. Απορρίφθηκε το αίτημα νέας προθεσμίας για να απολογηθεί και κρίθηκε προφυλακιστέος. Η υπερασπιστική γραμμή που ακολούθησε.

Στον Κορυδαλλό ο Άκης Τσοχατζόπουλος
Στον Κορυδαλλό oδηγήθηκε σήμερα το πρωί ο Άκης Τσοχατζόπουλος μετά τη χθεσινή μαραθώνια απολογία του στις δικαστικές αρχές. Ο πρώην υπουργός θα προφυλακιστεί στην πτέρυγα 6 των φυλακών μαζί με τους υπόλοιπους κρατούμενους για οικονομικά εγκλήματα.

Ο πρώην υπουργός κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την οκτάωρη απολογία στον ανακριτή τη Δευτέρα. Ο πρώην υπουργός προσήλθε χθές στα δικαστήρια της Ευελπίδων λίγο πριν από τις 10 το πρωί και λίγο αργότερα ζήτησε νέα προθεσμία για να απολογηθεί. Το αίτημα απορρίφθηκε και η απολογία ολοκληρώθηκε περίπου στις 6 το απόγευμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην υπουργός επιχείρησε να αντικρούσει τις κατηγορίες προφορικά αλλά και με υπόμνημα 15 σελίδων που υπέβαλε, ωστόσο οι εξηγήσεις του δεν κρίθηκαν πειστικές.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος κατηγορείται για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος καθώς, με βάση το κατηγορητήριο έλαβε μεγάλα χρηματικά ποσά όντας υπουργός εθνικής άμυνας από συμβάσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων, και συγκεκριμένα από τις σύμβασεις για τα πυραυλικά συστήματα TOR-M1 και από τα υποβρύχια.

Κατά την κατηγορία, επένδυσε αυτά τα χρήματα σε ακίνητα, μεταξύ των οποίων και αυτό της Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην απολογία του ο πρώην υπουργός υποστήριξε ότι καλείται να απολογηθεί για παραγεγραμμένα αδικήματα.

Σε ό,τι αφορά τα TOR-M1, δεν άνοιξε τα χαρτιά του, ισχυριζόμενος πως δεν έχει γνώση της δικογραφίας και θα ζητήσει να μιλήσει γι’ αυτό το θέμα αργότερα.

Για το ίδιο ζήτημα υπογράμμισε, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, πως η υπόθεση είχε απασχολήσει την εξεταστική επιτροπή της Βουλής το 2004 και είχε οριστικά κλείσει, αφού δεν είχαν εντοπιστεί ενοχοποιητικά στοιχεία.

Για το θέμα των υποβρυχίων ο πρώην υπουργός ανέφερε πως την απόφαση για την αγορά έλαβε το Κ.Υ.Σ.Ε.Α. και εκείνος απλώς εφάρμοσε την απόφαση. Ο ίδιος ζήτησε να κληθούν ως μάρτυρες τα τότε μέλη του Κ.Υ.Σ.Ε.Α.

Επίσης, υποστήριξε πως δεν βρέθηκαν ύποπτα εμβάσματα στον λογαριασμό του, οι off shore εταιρείες δεν του ανήκουν και στα αντικείμενα που έχουν κατασχεθεί δεν βρέθηκε κάτι μεμπτό. 

Ο Α. Τσοχατζόπουλος δεν προέβη σε καμία δήλωση μετά την απόφαση των δικαστικών αρχών, ενώ σήμερα αναμένεται ανακοίνωση από το πολιτικό του γραφείο.

Σημειώνεται ότι κατηγορούμενοι στην ίδια υπόθεση είναι συνολικά δεκαπέντε άτομα, μεταξύ των οποίων η σύζυγος, η κόρη του και άλλα συγγενικά του πρόσωπα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v