Χαμηλό βαρομετρικό για ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Στο ναδίρ παραμένει ο δικομματισμός. Τα ευρήματα τριών νέων δημοσκοπήσεων. Στα επίπεδα του 40% τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ. Οι επιδόσεις των μικρότερων κομμάτων.

Χαμηλό βαρομετρικό για ΝΔ και ΠΑΣΟΚ
Στο ναδίρ παραμένει ο δικομματισμός, όπως προκύπτει από τρεις νέες δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας στις κυριακάτικες εφημερίδες, καθώς τα ποσοστά της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ αθροιστικά δεν ξεπερνούν το 42%, ενώ αρκετά μικρά κόμματα παλεύουν για την είσοδό τους στη Βουλή.

Στη δημοσκόπηση της MRB, που δημοσιεύει η Real News, στην πρόθεση ψήφου η Ν.Δ. συγκεντρώνει ποσοστό 25,4%, το ΠΑΣΟΚ 15,8%, το ΚΚΕ 7,9% και ο ΣΥΡΙΖΑ 8,6%.

Ακολουθούν το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων με ποσοστό 7,1%, η Δημοκρατική Αριστερά με 7% και η Χρυσή Αυγή με 3,9%.

Μεταξύ 2% και 3% βρίσκονται οι Οικολόγοι Πράσινοι (2,9%), το ΛΑΟΣ (2,5%) και η Δημοκρατική Συμμαχία (2,4%).

Στην ερώτηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό το ποσοστό του κ. Σαμαρά είναι στο 22,9% και του κ. Βενιζέλου στο 20,9%.

Στην δεύτερη δημοσκόπηση, της Pulse, για τον Τύπο της Κυριακής, η Ν.Δ. συγκεντρώνει 21,5%, το ΠΑΣΟΚ 15,5%, το ΚΚΕ 11,5% και ο ΣΥΡΙΖΑ 11,5%.

Ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με ποσοστό 9,5%, η Δημοκρατική Αριστερά με 9%, η Χρυσή Αυγή με 5% και με ποσοστό 3% οι Οικολόγοι Πράσινοι και ο ΛΑΟΣ.

Η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη συγκεντρώνει 2,5%.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι οι ερωτηθέντες στη μέτρηση του Τύπου της Κυριακής επιθυμούν σε ποσοστό 64% κυβέρνηση συνεργασίας, ενώ το 21% θέλει αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Στην Ημερησία του Σαββάτου δημοσιεύτηκε δημοσκόπηση της Metron Analysis, στην οποία το ποσοστό της Ν.Δ. ανέρχεται στο 16,5%, του ΠΑΣΟΚ στο 10,4%, του ΚΚΕ στο 7,4%.

Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 6,4%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 6,5%, η Δημοκρατική Αριστερά 5,5%, η Χρυσή Αυγή 4,3% και οι Οικολόγοι Πράσινοι 3%.

Εκτός Βουλής μένουν ο ΛΑΟΣ (2,9%) και η Δημοκρατική Συμμαχία (1,4%).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v