Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κυβέρνηση συνεργασίας θέλει η Λαγκάρντ

Νέα ωμή παρέμβαση των δανειστών στα εσωτερικά της Ελλάδας 24 ώρες μετά την επίσημη προκήρυξη των εκλογών και την διάλυση της Βουλής.

  • Real.gr
Κυβέρνηση συνεργασίας θέλει η Λαγκάρντ
Νέα ωμή παρέμβαση των δανειστών στα εσωτερικά της Ελλάδας 24 ώρες μετά την επίσημη προκήρυξη των εκλογών και την διάλυση της Βουλής. Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ σε ομιλία της στο Ινστιτούτο Brookings επενέβη για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες στην ελληνική πολιτική σκηνή και έδειξε την προτίμηση της σε κυβερνήσεις συνεργασίας.

«Ένας συνασπισμός των πολιτικών παρατάξεων μπορεί να αποτελεί οδηγό στην δύσκολη άσκηση που η χώρα πρέπει να αντιμετωπίσει. Αυτό είναι επίσης κάτι πολύ θετικό και πρέπει να πω ότι ο Λουκάς Παπαδήμος βρίσκεται σε αυτή την κατεύθυνση και αναγνωρίζω τις προσπάθειες του» υπογράμμισε η Κριστίν Λαγκάρντ.

Επιπλέον η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ επανέλαβε ότι αναγνωρίζονται οι θυσίες των Ελλήνων και επικρότησε το κουράγιο του ελληνικού λαού.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι γενναίοι, όπως όλοι οι εργαζόμενοι και ο ελληνικός λαός που πληρώνουν τους φόρους τους και δέχονται τις περικοπές σε συντάξεις και μισθούς, σημείωσε η Κριστίν Λαγκάρντ.

H επικεφαλής του ΔΝΤ δηλωσε ότι η αύξηση των πόρων του ΔΝΤ θα ενισχύσει την αποτελεσματικότητα του, εκφράζοντας την αισιοδοξία ότι κατά τη διάσκεψη της G20 θα υπάρξει πρόοδος στο συγκεκριμένο ζήτημα.

"Ένα πιο ισχυρό τείχος προστασίας θα βοηθήσει στην ολοκλήρωση ενός κύκλου προστασίας για κάθε χώρα" ανέφερε η κ. Lagarde.

"Το ΔΝΤ μπορεί να βοηθήσει, αλλά για να είναι όσο πιο αποτελεσματικό γίνεται, πρέπει να αυξήσουμε τους πόρους του" πρόσθεσε.

Η κ. Lagarde αποκάλυψε ότι χώρες όπως η Σουηδία, το Μεξικό, η Πολωνία, η Νορβηγία και η Ιαπωνία, έχουν εκφράσει ενδιαφέρον στην συνεισφορά περισσότερων πόρων στο ΔΝΤ.

Στελέχη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας "απάντησαν", τονίζοντας ότι μετά την απόφαση της ευρωζώνης για ενίσχυση του τείχους προστασίας, οι μη ευρωπαίοι εταίροι θα πρέπει να εκπληρώσουν το δικό τους σκέλος, ενισχύοντας τα κεφάλαια του ΔΝΤ. 
 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v