Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αντ. Σαμαράς: Κόντρα στη «γραμμή» Παπαδήμου - Βενιζέλου

Την ώρα που ο Λ. Παπαδήμος έδειχνε από το Μέγαρο Μαξίμου την προτίμησή του στην κουλτούρα των πολιτικών συνεργασιών, ο Αντ. Σαμαράς ζητούσε καθαρή αυτοδυναμία από τους ψηφοφόρους.

  • Real.gr
Την ώρα που ο Λ. Παπαδήμος έδειχνε από το Μέγαρο Μαξίμου την προτίμησή του στην κουλτούρα των πολιτικών συνεργασιών, ο Αντ. Σαμαράς ζητούσε καθαρή αυτοδυναμία από τους ψηφοφόρους. 

Σε ένα σκληρό μπρα ντε φερ με το ΠΑΣΟΚ του Ε. Βενιζέλου και το γενικότερο πολιτικό και μιντιακό σύστημα που όπως πιστεύουν στη Λ. Συγγρού έχει συγκεντρωθεί πέριξ του Μαξίμου, μπήκε από χθες το βράδυ ο Αντώνης Σαμαράς ο οποίος πριν ακόμη μεταδοθεί η δήλωση του Πρωθυπουργού βγήκε στον ελληνικό λαό για να ζητήσει εμμέσως μία καθαρή εντολή προκειμένου να φτάσει στην πολυπόθητη για τη ΝΔ, αυτοδυναμία.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε τους πολίτες να του «δώσουν τη δύναμη να τα αλλάξει όλα» απαντώντας έτσι και στα όσα είχε πει νωρίτερα στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ ο Ε. Βενιζέλος αλλά και στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και ορισμένα του Μαξίμου που όλο αυτό το διάστημα φλέρταραν ανοιχτά με τη λύση Παπαδήμου και μετά τις εκλογές, τις οποίες σύμφωνα με τη Λ. Συγγρού, πολέμησαν μέχρι τέλους με πιέσεις εντός και εκτός συνόρων.

«Γαλάζια» στελέχη παρατήρησαν τον προσεκτικό αλλά σαφή υπαινιγμό του κ. Παπαδήμου για τις συνεργασίες κάτι που ωστόσο, όπως έλεγαν, ουδόλως επιβεβαιώθηκε από την εικόνα που παρουσίασε η κυβέρνησή τους πέντε μήνες που κλήθηκε να διαχειριστεί σημαντικά θέματα πέραν της ολοκλήρωσης του PSI.

Η στρατηγική του κ. Σαμαρά θα αρχίσει να ξεδιπλώνεται αμέσως μετά το Πάσχα με την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων και την κατά μέτωπο επίθεση στον κ. Βενιζέλο και στα κόμματα που πιέζουν εκ δεξιών τη ΝΔ τα οποία έχει ήδη ταυτίσει με την «ψήφο σωτηρίας για το ΠΑΣΟΚ».

Στενοί συνεργάτες του Προέδρου της ΝΔ έλεγαν στο real.gr ότι μέσα σε αυτό το πλαίσιο της σκληρής αντιπαράθεσης με το ΠΑΣΟΚ και όχι μόνον, ο κ. Σαμαράς θα επιχειρήσει να προτάξει με ξεκάθαρο τρόπο ένας σαφές μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας προς τον ελληνικό λαό καθώς όπως εκτιμά το επόμενο διάστημα θα καλλιεργηθεί από την Ιπποκράτους και τα κόμματα της Αριστεράς η λογική του «όλοι το ίδιο είναι».

Και συσπείρωση στελεχών

Με την ανακοίνωση της πολυπληθούς (59 μέλη) εκλογικής επιτροπής ο κ. Σαμαράς έδειξε την πρόθεσή του να προχωρήσει στο εσωτερικό του κόμματός του σε μία «συσπείρωση στελεχών» αφού στο σχήμα που θα δώσει τη μάχη των εκλογών σε οργανωτικό επίπεδο μετέχουν πρόσωπα που επί σειρά ετών βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή των εκλογών υπό τον Κώστα Καραμανλή.

Εκτός από τους «θεσμικούς» Γ. Μιχελάκη, Β. Μεϊμαράκη, Γ. Μουρούτη, Ανδρέα Λυκουρέντζο, στην επιτροπή μετέχουν πρόσωπα όπως ο Λ. Ζαγορίτης, Μ. Δασκαλάκης και Δ. Καλογερόπουλος αλλά και η Β. Κόλλια που πρόσφατα αποχώρησε από τη Δημοκρατική Συμμαχία για να επιστρέψει στα ψηφοδέλτια της ΝΔ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v