LIVE Βενιζέλος: Στα ψηφοδέλτια Ραγκούσης - Παπακωνσταντίνου

ΖΩΝΤΑΝΗ ΣΥΝΔΕΣΗ «Κοιτάμε τους Έλληνες στα μάτια και τους λέμε ότι μαζί αγωνιζόμαστε και θα τα καταφέρουμε γιατί μπορούμε και στα δύσκολα» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

  • Real.gr
LIVE Βενιζέλος: Στα ψηφοδέλτια Ραγκούσης - Παπακωνσταντίνου
Στο βήμα του Εθνικού Συμβουλίου βρίσκεται αυτήν την ώρα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.




«Κοιτάμε τους Έλληνες στα μάτια και τους λέμε ότι μαζί αγωνιζόμαστε και θα τα καταφέρουμε γιατί μπορούμε και στα δύσκολα» είπε στην αρχή της ομιλίας του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και υπογράμμισε ότι για πρώτη φορά η παράταξη του είναι έτοιμη να εγκρίνει ψηφοδέλτια την ημέρα που προκυρήσσονται οι εκλογές. «Αυτό δείχνει ότι ΠΑΣΟΚ έχει μεγάλες οργανωτικές δυνατότητες. Ότι η παράταξη υπάρχει είναι πολύ δυνατή».



«Είναι η μοναδική ευκαιρία να ξανασυνδεθούμε πραγματικά με τους πολίτες απογοητευμένους, οργισμένους πολλές φορές. Κυριαρχεί μια διάθεση αντιβουλευτική και δυστυχώς αυτή η διάθεση ολισθαίνει σε αντικοινοβουλευτική» σημείωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.



«Χωρίς πολιτική δεν υπάρχει δημοκρατία. Και χωρίς αντιπροσωπευτικό σύστημα, που να λειτουργεί, δεν υπάρχει Δημοκρατία» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος προχώρησε σε αυτοκριτική για την διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και αναφέρθηκε στη τροπολογία που ψηφίστηκε από τη Βουλή για την κρατική επιχορήγηση στα κόμματα. «Έχει πολύ μεγάλη σημασία να υπερασπιστούμε το κύρος της πολιτικής».

«Οι εκλογές του Μαΐου είναι πολιτικού λόγου, πολιτικού διαλόγου, πολιτικής επιχειρηματολογίας. Η κρίση των κομμάτων είναι και μία κρίση οικονομικής διαχείρισης των κομμάτων και στο ΠΑΣΟΚ έχουμε ένα πρόβλημα υπερχρέωσης» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ανέφερε ότι θα αναθέσει τον έλεγχο των οικονομικών του κόμματος του σε διεθνή εταιρεία για να πειστεί η κοινή γνώμη ότι λειτουργεί με διαφάνεια.

«Η συγνώμη που ζήτησα δεν είναι μία λέξη είναι μία πολιτική πράξη που έχει βαρύνουσα σημασία» υπογράμμισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος και πρόσθεσε: «τώρα πρέπει να επανιδρύσουμε τη σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες. Για το ΠΑΣΟΚ φυσική συνέχεια είναι η τομή. Μετά την 18η του Μάρτη και την ανάδειξη αρχηγού και μετά τις εκλογές του Μαϊου στόχος μας είναι το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ που για λόγους συμβολικούς θα συγκληθεί στις 3 του Σεπτεμβρίου που θα είναι συντακτικού και όχι αναθεωρητικού χαρακτήρα. Γιατί το ΠΑΣΟΚ πρέπει να δείξει ότι αντιλαμβάνεται τα μηνύματα της κοινωνίας, ότι είναι ένα κόμμα με ιστορική συνείδηση και ότι αντιλαμβάνεται πόσο σημαντικό είναι να πείσουμε τον πολίτη ότι είμαστε ένα συλλογικό κόμμα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v