Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Α. Σαμαράς: «Μπαίνω στο γήπεδο για τη νίκη»

Εμμένει ο πρόεδρος της ΝΔ ότι στόχος του είναι η αυτοδυναμία. «Μπαίνω στο γήπεδο για τη νίκη». «Ήμασταν με τις φτέρνες στο χείλος της χρεοκοπίας. Δεν θα έριχνα ποτέ τη χώρα μου στον Καιάδα», είπε για το νέο μνημόνιο.

  • Real.gr
Εμμένει ο πρόεδρος της Ν.Δ. ότι στόχος του κόμματός του στις εκλογές είναι η αυτοδυναμία. «Μπαίνω στο γήπεδο για τη νίκη», είπε χαρακτηριστικά στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Γιάννη Πρετεντέρη και στην εκπομπή Ανατροπή.

Για την απόφασή του να υπερψηφίσει η Ν.Δ. τη νέα δανειακή σύμβαση ο Α. Σαμαράς υποστήριξε πως η χώρα ήταν «με τις φτέρνες στο χείλος της χρεοκοπίας. Τι θέλατε να κάνω; Δεν θα έριχνα ποτέ τη χώρα μου στον Καιάδα».



Δεσμεύτηκε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να μην υπάρξουν νέες οριζόντιες περικοπές για μισθούς και συντάξεις. «Τα χειρότερα προσπαθώ να αποτρέψω», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Επίσης, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον των κομμάτων της Κεντροδεξιάς και κυρίως του Πάνου Καμμένου. «Όποιος τα ψηφίσει δίνει το φιλί ζωής στο ΠΑΣΟΚ. Δίνει ασυλία στο ΠΑΣΟΚ. Είναι κόμματα τα οποία δεν έχουν θέσεις, δεν έχουν ιδεολογία, είναι κόμματα διαμαρτυρίας. Δεν έχουν τίποτα το καινούριο να προσφέρουν. Τις κρίσιμες στιγμές είναι άλλοι που τις αντέχουν και άλλοι που δεν τις αντέχουν».



Ο πρόεδρος της Ν.Δ. υπογράμμισε ότι "όλες οι προϋποθέσεις για να γίνουν εκλογές στις 6 Μαΐου υπάρχουν και από την πλευρά της Βουλής και από την πλευρά των συμφωνιών. Επομένως, εγώ δεν ξέρω αν υπάρχουν συμφέροντα που δεν θέλουν, αλλά αν υπάρχουν, το μήνυμα το πήρανε".

Σε ό,τι αφορά το θέμα της αυτοδυναμίας, τόνισε: "Όπως όλες οι μεγάλες ομάδες, μπαίνω για τη νίκη. Δεν μπαίνω ούτε για την ισοπαλία ούτε για την ήττα. Κι αν δεν μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση, τι θα κάνω; Το ερώτημα είναι: θα μείνουμε ακυβέρνητοι ως χώρα; Αναγκαστικά. Όχι από δικό μου αίτιο. Θα πρέπει να ξαναπάμε σε εκλογές, παρά το ακυβέρνητο".



Αναφορικά με το ζήτημα των εξεταστικών, διευκρίνισε ότι θα υπάρξει μόνο μία Εξεταστική Επιτροπή, η οποία θα εξετάσει πώς μπήκε η Ελλάδα στο μνημόνιο και ποιοι είναι υπεύθυνοι.

Ο Α. Σαμαράς σημείωσε ακόμη ότι δεν υπάρχει θέμα φόρου ιδιοκατοίκησης.

*Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του Αντώνη Σαμαρά δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v