Αγώνας δρόμου με το βλέμμα στις Βρυξέλλες

Τον «αγώνα δρόμου» συνεχίζει η κυβέρνηση - ανακουφισμένη πάντως από τη χθεσινή έγκριση της δανειακής σύμβασης από το γερμανικό κοινοβούλιο - που πρέπει να έχει κλείσει δεκάδες εκκρεμότητες μέχρι αύριο το βράδυ.

  • Real.gr
Αγώνας δρόμου με το βλέμμα στις Βρυξέλλες
Τον «αγώνα δρόμου» συνεχίζει η κυβέρνηση - ανακουφισμένη πάντως από τη χθεσινή έγκριση της δανειακής σύμβασης από το γερμανικό κοινοβούλιο - που πρέπει να έχει κλείσει δεκάδες εκκρεμότητες μέχρι αύριο το βράδυ.

Στο υπουργικό συμβούλιο που έχει προγραμματιστεί για τις δώδεκα και μισή το μεσημέρι, θα συζητηθούν όλες οι απαραίτητες αποφάσεις για τα θέματα που αφορούν στην εφαρμογή του νέου οικονομικού προγράμματος, ενώ ο πρωθυπουργός θα δώσει το στίγμα της σοβαρότητας της κατάστασης και της ανάγκης ο Ευάγγελος Βενιζέλος να ταξιδέψει στο έκτακτο Eurogroup με έμπρακτη πρόοδο επί της υλοποίησης των 'prior actions' στις αποσκευές του. Αυτή άλλωστε θα κριθεί, ώστε να δοθεί η τελική έγκριση για το νέο δανειακό πρόγραμμα της χώρας. Αμέσως μετά, τα βλέμματα όλων θα στραφούν στις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της 1-2 Μαρτίου.

Εντωμεταξύ, σήμερα ο Λουκάς Παπαδήμος θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ενώ αύριο θα ταξιδέψει στις Βρυξέλλες κατόπιν προσκλήσεως του προέδρου της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, προκειμένου να συζητήσει μαζί του, αλλά και με τους επιτρόπους για θέματα Οικονομίας Όλι Ρεν, Περιφερειακής Πολιτικής Γιοχάνες Χαν, Απασχόλησης Λάσλο Αντορ και Προϋπολογισμού Γιάνος Λεβαντόβσκι, την εφαρμογή του νέου προγράμματος στην Ελλάδα. Θα μιλήσουν ακόμα για την ανάγκη ταχείας απορρόφησης των κοινοτικών κονδυλίων στην κατεύθυνση της ανάπτυξης στην Ελλάδα, αλλά και για το έργο της «Ομάδας Δράσης» της Κομισιόν στην χώρα μας.

Εντωμεταξύ, εκτός απροόπτου σήμερα, αναμένεται να καλυφθεί η θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη μετά την παραίτηση του Χρήστου Παπουτσή, ενώ το βράδυ ψηφίζεται και ο εφαρμοστικός νόμος που περιλαμβάνει σοβαρές μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις. Δεν αποκλείεται μάλιστα η ψηφοφορία να κρύβει και εκπλήξεις, σε περίπτωση που υπάρξουν νέες «διαρροές» βουλευτών από τα δύο μεγάλα κόμματα, παρότι πιο πιθανό φαντάζει πια να επιχειρηθεί μάλλον το αντίθετο, ώστε κάποιοι διαγραφέντες να «στρώσουν το χαλί» της επιστροφής τους.

Με Πράξη του υπουργικού συμβουλίου θα έρθει κατά πληροφορίες και η μείωση στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα, κάτι για το οποίο συναντά από μέρες σε νέο κύκλο επαφών τους κοινωνικούς εταίρους ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v