Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χωρίς ταξί και σήμερα

Μπορεί για αυτή την εβδομάδα να έληξε η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού, αφού οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς δεν θα κάνουν άλλες κινητοποιήσεις, ωστόσο οι ιδιοκτήτες ταξί συνεχίζουν και σήμερα την απεργία τους, αντιδρώντας για την απελευθέρωση του κλάδου. Για σήμερα οι ταξιτζήδες έχουν προγραμματίσει πορεία προς τη Βουλή, ενώ χθες πραγματοποίησαν από κοινού με εργαζομένους στις αστικές

  • Ant1
Χωρίς ταξί και σήμερα

Μπορεί για αυτή την εβδομάδα να έληξε η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού, αφού οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς δεν θα κάνουν άλλες κινητοποιήσεις, ωστόσο οι ιδιοκτήτες ταξί συνεχίζουν και σήμερα την απεργία τους, αντιδρώντας για την απελευθέρωση του κλάδου.

Για σήμερα οι ταξιτζήδες έχουν προγραμματίσει πορεία προς τη Βουλή, ενώ χθες πραγματοποίησαν από κοινού με εργαζομένους στις αστικές συγκοινωνίες συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, κ. Θύμιος Λυμπερόπουλος, εμφανίστηκε και πάλι λάβρος κατά του υπουργού Μεταφορών, σημειώνοντας ότι αν εμμείνει στην προώθηση του σχεδίου νόμου, όπως αυτό έχει ανακοινωθεί, τότε θα πρέπει να το περάσει πάνω από 50.000 πτώματα των αυτοκινητιστών που ουδέποτε θα δεχτούν την εφαρμογή του.

Αντιπροσωπεία των αυτοκινητιστών συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου κ. Μπουρδάρα, στον οποίο έκαναν γνωστές τις κόκκινες γραμμές πίσω από τις οποίες δεν προτίθενται να υποχωρήσουν.

Οι αυτοκινητιστές ζητούν να μην εκδοθούν νέες άδειες, να διατηρήσουν το δικαίωμα να μεταβιβάζουν τις άδειές τους νόμιμα, να διατηρηθούν οι έδρες ως έχουν, ενώ η οργάνωση του κλάδου σε νομικά πρόσωπα να γίνει με βάση τις υπάρχουσες άδειες.

Βεβαίως, τα αιτήματα αυτά έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις πρωινές αναφορές του υπουργού κ. Ραγκούση, ο οποίος από το βήμα του συνεδρίου του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου έκανε λόγο για πλήρη, συνολική και απόλυτη απελευθέρωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v