Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΤτΕ: Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν οι ύποπτοι

Στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας οδηγήθηκαν σήμερα οι ύποπτοι για την μεγάλη κλοπή της Τράπεζας της Ελλάδας. Σε δύο από αυτούς απαγγέλθηκαν κατηγορίες για κλοπή δημοσίου χρήματος, σε βαθμό κακουργήματος.

ΤτΕ: Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν οι ύποπτοι
Στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας οδηγήθηκαν σήμερα οι ύποπτοι για την μεγάλη κλοπή της Τράπεζας της Ελλάδας που σημειώθηκε στο εκεί υποκατάστημα.

Τους απήγγειλε κατηγορίες για κλοπή δημοσίου χρήματος, σε βαθμό κακουργήματος, ενώ σε δύο άλλους υπόπτους, οι οποίοι φέρονται να ήταν συνεργοί τους απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες της αποδοχής προιόντος εγκλήματος.

Σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά χθες το μεσημέρι ο διευθυντής της αστυνομικής διεύθυνσης Μεσσηνίας, οι δύο βασικοί ύποπτοι για την κλοπή των 5,9 εκατ. ευρώ από το θησαυροφυλάκιο της Τράπεζας, οι οποίοι είναι και υπάλληλοι στο υποκατάστημα, προετοίμαζαν την κλοπή τους τελευταίους εννιά μήνες.

Οταν αποκαλύφθηκε η απουσία των χρημάτων, οι υπόνοιες, σχετικά με το ρόλο τους, εντάθηκαν αμέσως μετά τη διαπίστωση ότι το θησαυροφυλάκιο δεν έφερε καμία εξωτερική παραβίαση. Μετά από τις ανακρίσεις, ο ένας από τους υπόπτους ”έσπασε” και αποκάλυψε δύο κρυψώνες όπου φυλάγονταν συνολικά 1,3 εκατ. ευρώ.

Όμως, έως και χθες άγνωστη παρέμενε η τύχη των υπολοίπων χρημάτων κι αυτό γιατί ο δεύτερος ύποπτος, που φέρεται να γνωρίζει το που βρίσκονται, αρνούνταν τη συμμετοχή του στην κλοπή.

Τέλος θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο ένας από τους φερόμενους ως δράστες είχε προσληφθεί από την Τράπεζα της Ελλάδας τιμής ένεκεν κι αυτό γιατί προ ετών ο αδερφός του, προσπαθώντας να συλλάβει ληστή τράπεζας σκοτώθηκε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v