Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΤτΕ: Τμηματικά ”έκαναν ”φτερά” 5,9 εκατ. ευρώ

Τμηματικά και σε δόσεις φαίνεται να ”έκαναν φτερά” τα 5,9 εκατομμύρια ευρώ από το θησαυροφυλάκιο της Τράπεζας της Ελλάδος στην Καλαμάτα, όπως προκύπτει από τις αστυνομικές έρευνες που ξεκίνησαν από την Παρασκευή το μεσημέρι.

ΤτΕ: Τμηματικά ”έκαναν ”φτερά” 5,9 εκατ. ευρώ
του Γιώργου Μαντέλα

Τμηματικά και σε δόσεις φαίνεται να ”έκαναν φτερά” τα 5,9 εκατομμύρια ευρώ από το θησαυροφυλάκιο της Τράπεζας της Ελλάδος στην Καλαμάτα.

Σε αυτό το συμπέρασμα φαίνεται να καταλήγουν, σε πρώτη φάση, οι αστυνομικές έρευνες που ξεκίνησαν από την Παρασκευή το μεσημέρι, αμέσως μόλις διαπιστώθηκε το έλλειμμα.

Έως κι αργά χθες το βράδυ είχαν ανακριθεί και οι 38 υπάλληλοι του υποκαταστήματος, ενώ ήδη απομακρύνθηκαν από την υπηρεσία ο διευθυντής του (σ.σ. ο οποίος θα έβγαινε στη σύνταξη σε περίπου ένα μήνα) και ο εκεί προϊστάμενος των ταμείων.

Τις έρευνες συνδράμουν εισαγγελέας, καθώς και ειδικό κλιμάκιο της διοίκησης της Τράπεζας της Ελλάδος, με επικεφαλής τον υποδιοικητή της κ. Νίκο Παλαιοκρασσά, που βρίσκεται στην Καλαμάτα από την Παρασκευή, άνδρες του ΣΔΟΕ, καθώς και του ειδικού τμήματος εγκλημάτων κατά της ιδιοκτησίας.

Οι υποψίες των διωκτικών αρχών –σ’ αυτή τη φάση τουλάχιστον- στρέφονται σε στελέχη του υποκαταστήματος, καθώς δεν υπάρχει καμία παραβίαση απ’ έξω, ενώ τους κλειδάριθμους του θησαυροφυλακίου φέρονται να γνώριζαν μόνο συγκεκριμένα άτομα. Για πέντε από αυτούς, τα ερωτηματικά φαίνεται να είναι περισσότερο ”απειλητικά” απ’ ό,τι για τους υπόλοιπους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v