Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Info-Quest: Χορηγός στο 13ο Συνέδριο Βιβλιοθηκών

Ως χορηγός στο 13ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών, που διοργανώνεται από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, στις 13-15 Οκτωβρίου 2004, στην Κέρκυρα, συμμετέχει η εταιρία Info-Quest.

Info-Quest: Χορηγός στο 13ο Συνέδριο Βιβλιοθηκών
Ως χορηγός στο 13ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών, που διοργανώνεται από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, στις 13-15 Οκτωβρίου 2004, στην Κέρκυρα, συμμετέχει η εταιρία Info-Quest.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Info-Quest, κεντρικό θέμα του εφετινού συνεδρίου, είναι: ”Οι Βιβλιοθήκες μετά το Διαδίκτυο και τον Παγκόσμιο Ιστό: Προς μια νέα λογική συγκρότησης, λειτουργίας και εργαλείων”.



Όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, η Info-Quest, έχει εδραιωθεί στο χώρο του Αυτοματισμού Βιβλιοθηκών, κατέχοντας σήμερα την πρώτη θέση εξυπηρετούμενων χρηστών στην ελληνική αγορά.

Ειδικότερα, οι λύσεις που υλοποιεί στηρίζονται στη σουίτα προϊόντων Horizon του οίκου DYNIX, που αντιπροσωπεύει αποκλειστικά στην Ελλάδα, Κύπρο και Βαλκανική και αναπτύσσονται με βάση τις επιμέρους ανάγκες, το είδος του διαθέσιμου υλικού, την εμβέλεια και τους σκοπούς του εκάστοτε Ιδρύματος.

Τονίζεται, ότι η DYNIX, κατέχει την 1η θέση παγκοσμίως στις λύσεις βιβλιοθηκονομίας. Τα προϊόντα και οι υπηρεσίες της, χρησιμοποιούνται σε περισσότερες από 10,000 ακαδημαϊκές, ειδικές, σχολικές, δημόσιες βιβλιοθήκες και κοινοπραξίες βιβλιοθηκών, σε περισσότερες από 40 χώρες, αποτελώντας τις πλέον διαδεδομένες τεχνολογίες στον τομέα των Βιβλιοθηκών, παγκόσμια.

Όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, σήμερα στους πελάτες της Info-Quest συγκαταλέγονται οι μεγαλύτερες ελληνικές βιβλιοθήκες και consortia Βιβλιοθηκών, μεταξύ των οποίων η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, οι βιβλιοθήκες του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών, του Πανεπιστημίου Πειραιά, του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, καθώς και πολλών άλλων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων & Οργανισμών - οι βιβλιοθήκες του Κέντρου Διεθνούς Ευρωπαϊκού & Οικονομικού Δικαίου, του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών ”Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής: Μουσική Βιβλιοθήκη Λίλιαν Βουδούρη” κ.α.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, οι χρήστες του συστήματος Horizon, θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις νέες εκδόσεις των εφαρμογών που χρησιμοποιούν, καθώς και τα νέα πρωτοποριακά προϊόντα Horizon Interlibrary loan, & Horizon Digital Library της Dynix, που αξιοποιούν τις νέες τεχνολογίες και το Internet για την καλύτερη οργάνωση των Βιβλιοθηκών και τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των χρηστών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v