Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στη Βουλή οι δικογραφίες για Αγρογή και ΕΟΤ

Από την Βουλή θα διερευνηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων αναφορικά με δύο δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί για την εταιρεία ΑΓΡΟΓΗ ΑΕ και τις ατασθαλίες στον ΕΟΤ.

Στη Βουλή οι δικογραφίες για Αγρογή και ΕΟΤ
Από την Βουλή θα διερευνηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων αναφορικά με δύο δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί για την εταιρεία ΑΓΡΟΓΗ ΑΕ και τις ατασθαλίες στον ΕΟΤ, αντίστοιχα.

Οι δύο δικογραφίες διαβιβάστηκαν στην Βουλή από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Η δικογραφία που αφορά την ΑΓΡΟΓΗ ΑΕ αναφέρεται σε 269 προσλήψεις που έγιναν με συνοπτικές διαδικασίες τον Αύγουστο του 2009 στην εταιρεία, όταν υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ήταν ο Σωτήρης Χατζηγάκης.

Στην υπόθεση είχε αναφερθεί ο κ Θ. Πάγκαλος ο οποίος είχε καταγγείλει ότι οι προσλήψεις αφορούσαν συγγενικά και φιλικά πρόσωπα πρώην υπουργών και στελεχών της Ν.Δ.

Ως προς την δικογραφία που αφορά τον ΕΟΤ άπτεται της περιόδου 2008-2009 όταν υπουργοί Τουριστικής Ανάπτυξης και Πολιτισμού ήταν οι Κώστας Μαρκόπουλος και Άρης Σπηλιωτόπουλος. Η δικαστική έρευνα για αυτή την υπόθεση ξεκίνησε με αφορμή δύο πορίσματα του Γενικού Επιθεωρητή του Σώματος Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης .

Οι επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης διαπίστωσαν μεταξύ άλλων ταξίδια ύψους 1,6 εκατομμυρίων ευρώ τα οποία ανατέθηκαν σε συγκεκριμένο ταξιδιωτικό γραφείο και παραμένει άγνωστο εάν πραγματοποιήθηκαν καθώς δεν εντοπίστηκαν άλλα παραστατικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v