Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αποζημίωση σε συμβασιούχο του Δήμου Αθηναίων

Αποζημίωση 40.000 ευρώ σε συμβασιούχο εργαζόμενο στην καθαριότητα που υπέστη εργατικό ατύχημα υποχρεούται να καταβάλει ο Δήμος Αθηναίων.

Αποζημίωση σε συμβασιούχο του Δήμου Αθηναίων
Αποζημίωση 40.000 ευρώ σε συμβασιούχο εργαζόμενο στην καθαριότητα που υπέστη εργατικό ατύχημα υποχρεούται να καταβάλει ο Δήμος Αθηναίων .
 
Ο 61χρονος δούλευε σε απορριμματοφόρο του δήμου και το ατύχημα συνέβη όταν ο μηχανισμός που ανεβοκατέβαζε τους κάδους απορριμμάτων (ψαλίδι) μετακινήθηκε, παρασύροντας τον εργαζόμενο, με αποτέλεσμα να υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Ο Άρειος Πάγος επικύρωσε απόφαση του Εφετείου και έκρινε ότι ο δήμος έχει την αποκλειστική ευθύνη για το εργατικό ατύχημα, ενώ αντίθετα ο εργαζόμενος, που είχε υπογράψει σύμβαση τετραμήνου, δεν μπορεί να βαρύνεται με οποιαδήποτε υπαιτιότητα ή συνυπαιτιότητα. Και αυτό γιατί η τοποθέτησή του ως μέλος του απορριμματοφόρου του δήμου δεν ήταν δική του επιλογή.

Οι αρεοπαγίτες καταλογίζουν αμέλεια στους αρμοδίους του δήμου που δεν έλαβαν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των εργαζομένων, ώστε να αποφευχθεί το ατύχημα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v