Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επαναστ. Αγώνας: Παραπέμπονται σε δίκη 8 άτομα

Την παραπομπή σε δίκη οκτώ ατόμων που κατηγορούνται για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση « Επαναστατικός Αγώνας» εισηγείται με πρότασή του προς το Συμβούλιο Εφετών, ο εισαγγελέας Εφετών κ. Απόστολος Μακρόπουλος.

Επαναστ. Αγώνας: Παραπέμπονται σε δίκη 8 άτομα
Την παραπομπή σε δίκη οκτώ ατόμων που κατηγορούνται για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας» εισηγείται με πρότασή του προς το Συμβούλιο Εφετών, ο εισαγγελέας Εφετών κ. Απόστολος Μακρόπουλος.

Συγκεκριμένα ο εισαγγελέας ζητεί να καθίσουν στο εδώλιο οι Ν. Μαζιώτης, Π.Ρούπα, Κ.Γουρνάς, Χρ, Κορτέσης, Ευ.Σταθόπουλος και Σαράντος Νικητόπουλος.
 
Όλοι τους βρίσκονται προφυλακισμένοι από τον Απρίλιο του 2010 ενώ υπενθυμίζεται οτι οι Ρούπα, Μαζιώτης και Γουρνάς έχουν αναλάβει με επιστολή τους την πολιτική ευθύνη της συμμετοχής στην οργάνωση.

Επιπλέον ο εισαγγελέας ζητεί να παραπεμφθούν σε δίκη δύο ακόμη άτομα που είχαν απολογηθεί στους εφέτες ανακριτές αλλά δεν είχε διαταχθεί η δημοσιοποίηση των ονομάτων τους. Τέλος , ο εισαγγελέας εισηγείται να απαλλαγούν από τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν τρία ακόμη άτομα, καθώς δεν προέκυψαν επαρκή στοιχεία σε βάρος τους.

Την τελική κρίση για την παραπομπή ή μη των κατηγορούμενων σε δίκη έχει το Συμβούλιο Εφετών το οποίο προσεχώς αναμένεται να εκδώσει σχετικό βούλευμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v