Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκθεση φωτογραφίας από την ΕΥΑΘ

Τη συνάντηση μιας έκθεσης φωτογραφίας με ένα χώρο συμβολικό για τη σύγχρονη ιστορία της Θεσσαλονίκης εξήραν το βράδυ του περασμένου Σαββάτου όσοι παραβρέθηκαν στα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας της ΕΥΑΘ.

Εκθεση φωτογραφίας από την ΕΥΑΘ
Τη συνάντηση μιας έκθεσης φωτογραφίας με ένα χώρο συμβολικό για τη σύγχρονη ιστορία της Θεσσαλονίκης εξήραν το βράδυ του περασμένου Σαββάτου όσοι παραβρέθηκαν στα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας της ΕΥΑΘ Α.Ε. στο Μουσείο Ύδρευσης Θεσσαλονίκης, με 40 έργα του Γιώργου Πούπη και με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού 2011 (22 Μαρτίου).

Οι «Διαδρομές του νερού στη Θεσσαλονίκη», όπως είναι και ο τίτλος της έκθεσης «φέρνουν στο προσκήνιο την ανάγκη για διαφάνεια και καθαρότητα στην πολιτική ζωή», τόνισε ο υφυπουργός Υποδομών Σπύρος Βούγιας, επισημαίνοντας τη σημασία που έχει «ένας εξαίρετος χώρος όπως το Μουσείο Ύδρευσης να συναντάται με την τέχνη της φωτογραφίας».

Ως άλλη μια ευκαιρία «να ξεφύγει η Θεσσαλονίκη από τη μιζέρια του περιθωρίου» «είδε» τη διοργάνωση ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ Α.Ε. Νίκος Παπαδάκης, που ως χημικός ανέτρεξε στις ιδιαιτερότητες του νερού ως φυσικού στοιχείου, αλλά και στις δράσεις της ΕΥΑΘ για την εξοικονόμηση και την περαιτέρω αξιοποίησή του.
«Πήραμε ένα ποτήρι με νερό και, από χρηστικό αντικείμενο, το κάναμε παίγνιο. Το νερό είναι ρευστό, κουβαλά μνήμες από το ορατό και το αόρατο, είναι η ζωή η ίδια, ένα μυστήριο», είπε για τη δουλειά του ο φωτογράφος Γιώργος Πούπης ευχαριστώντας την ΕΥΑΘ για τη συνεργασία.

Η έκθεση στο Μουσείο Ύδρευσης (26ης Οκτωβρίου 19, στάση ΦΙΞ, Σφαγεία - τηλ. 2310.514029) θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 15 Απριλίου 2011 (ώρες λειτουργίας: 9 π.μ. έως 2 μ.μ.).

Αύριο και μεθαύριο, 22 και 23 Μαρτίου, και πάλι στο Μουσείο Ύδρευσης Θεσσαλονίκης της ΕΥΑΘ Α.Ε. θα φιλοξενηθεί η εκπαιδευτική έκθεση «Ο Πυθαγόρας στους δρόμους του νερού», την οποία διοργανώνει η Εφορεία Νεοτέρων Μνημείων Κεντρικής Μακεδονίας. Μαθητές δημοτικού από διάφορα σχολεία της Θεσσαλονίκης θα περιηγηθούν τους χώρους του μουσείου συμμετέχοντας σε διαδοχικές δράσεις για νερό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v