Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΥΑΘ: Αναζητούνται ευθύνες για τη διακοπή

Χωρίς νερό έμειναν ζωτικές περιοχές της Θεσσαλονίκης, συμπεριλαμβανομένου και του κέντρου, εξαιτίας προβλήματος που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δίκτυο υδροδότησης. Αναζητούνται οι ευθύνες.

ΕΥΑΘ: Αναζητούνται ευθύνες για τη διακοπή
της Αθηνάς Καλαϊτζόγλου

Μια εβδομάδα πριν από την έναρξη της Διεθνούς Έκθεσης η Θεσσαλονίκη έμεινε χωρίς νερό για τρία 24ωρα.

Ζωτικές περιοχές της πόλης, όπως το κέντρο, όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις της ΔΕΘ, καθώς και οι δυτικές συνοικίες (Καλαμαριά, Χαριλάου, Τούμπα κ.λπ.), που είναι και οι πολυπληθέστερες, έμειναν χωρίς νερό, καθώς το πεπαλαιωμένο δίκτυο υδροδότησης ”έσκασε” κυριολεκτικά και η ευθύνη αναζητείται.

Η ΕΥΑΘ, που έχει την ευθύνη της συντήρησης και της διαχείρισης των δικτύων, υποστηρίζει ότι το θέμα της συντήρησης συνιστά διελκυστίνδα μεταξύ τριών - τεσσάρων συναρμόδιων υπουργείων, που είναι μέτοχοι στην ΕΥΑΘ Παγίων Α.Ε. και των αρμόδιων υπηρεσιών της περιφέρειας και ταυτόχρονα επιρρίπτει σοβαρές ευθύνες για την καθυστέρηση έναρξης της υδροδότησης από τον Αλιάκμονα, έργο το οποίο εγκαινιάστηκε επίσημα πριν από έναν χρόνο και ξεχάστηκε.

Από την άλλη, όμως, η ΕΥΑΘ Παγίων Α.Ε., ως θυγατρική της μητρικής ΕΥΑΘ, θεωρείται ότι έχει υπό την ευθύνη τηςτο θέμα της συντήρησης.

Από την ΕΥΑΘ υποστηρίζουν ότι το έργο υδροδότησης από τον Αλιάκμονα έπρεπε να παραδοθεί τον περασμένο Οκτώβριο από το ΥΠΕΧΩΔΕ, αλλά είναι άγνωστο γιατί αυτό δεν συνέβη.

Η βλάβη στο παλιό δίκτυο υδροδότησης από την Αραβησό έγινε σε δύο σημεία, το ένα εκ των οποίων επισκευάστηκε χθες τα χαράματα και απέμεινε το δεύτερο να αποκατασταθεί το απόγευμα, ώστε η ομαλή ροή του νερού να ξεκινήσει από σήμερα το μεσημέρι.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ, κ. Σ. Τζακόπουλος, μιλώντας στο euro2day.gr, υποστήριξε ότι το θέμα της συντήρησης ”είναι έργο πολλών και κανενός” λόγω της ιδιομορφίας της ΕΥΑΘ Παγίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v