Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

OTEnet: Επιτυχής η διαδικτυακή κάλυψη των Αγώνων

Με επιτυχία στέφθηκε το έργο της OTEnet στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, που αφορούσε στην ανάπτυξη, φιλοξενία και λειτουργία της ιστοσελίδας των Ολυμπιακών Αγώνων, www.athens2004.com.

OTEnet: Επιτυχής η διαδικτυακή κάλυψη των Αγώνων
Με απόλυτη επιτυχία ολοκλήρωσε η OTEnet την ανάπτυξη, φιλοξενία και λειτουργία του μεγαλύτερου ιστότοπου στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, αυτού της ΑΘΗΝΑ 2004 (www.athens2004.com).

Συγκεκριμένα, και όπως αναφέρει η εταιρία σε σχετική ανακοίνωση, από την 1η έως και την 30η Αυγούστου, επισκέφθηκαν το www.athens2004.com -συνολικά- περισσότεροι από 75 εκατ. μοναδικοί επισκέπτες από όλο τον κόσμο, νούμερο που μεταφράζεται σε 800 εκατ. page views.

Στο διάστημα διεξαγωγής των αθλητικών γεγονότων, συνεχίζει η ανακοίνωση, η μεγαλύτερη επισκεψιμότητα που καταγράφηκε σε μια μέρα ήταν 5,2 εκατ. μοναδικοί επισκέπτες και πάνω από 53 εκατ. page views.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της δικτυακής υποστήριξης των Αγώνων, το περιεχόμενο του ιστότοπου των Ολυμπιακών Αγώνων ΑΘΗΝΑ 2004 ήταν ολόκληρο διαθέσιμο σε τρεις γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά).

Παράλληλα, στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι αναφορικά με το περιεχόμενο για τις 17 μέρες των αγώνων, το www.athens2004.com φιλοξένησε 21.000 ειδήσεις-νέα που αφορούσαν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, 3.800 αποτελέσματα Oλυμπιακών αθλημάτων, 40.000 βιογραφικά αθλητών και 45.000 στατικές εικόνες (χάρτες, γραφήματα κ.α).

Σε ό,τι αφορά στην προέλευση της κίνησης, η μεγαλύτερη επισκεψιμότητα παρατηρήθηκε από τις ΗΠΑ (135 εκατ. hits στα μέσα της δεύτερης εβδομάδας των αγώνων) και ακολουθούν Αυστραλία, Καναδάς, Γαλλία, Μ. Βρετανία και Ελλάδα.

Το έργο επιβλέπει η Διεύθυνση Διαδικτύου και Διαδραστικών Μέσων της Γενικής Διεύθυνσης Επικοινωνίας της Ο.Ε.Ο.Α. ΑΘΗΝΑ 2004, η οποία ήταν υπεύθυνη για τις προδιαγραφές του ιστότοπου, τον καθορισμό και την αποδοχή των εφαρμογών καθώς και τη διαχείριση του περιεχομένου.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ακόμη ότι για το έργο, εκτός από τα στελέχη της OTEnet, σημαντική ήταν η συμβολή εξειδικευμένων συνεργατών, όπως οι εταιρίες AKAMAI, HP, Singular, Greek Geeks, IBM, Vignette και ISS.

Αναφορικά με το έργο της ΟΤΕnet κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας κ. Γιώργος Ιωαννίδης δήλωσε σχετικά: ”Βάλαμε τον πήχη ψηλά και κερδίσαμε ένα μεγάλο στοίχημα, αποδεικνύοντας την ετοιμότητα της OTEnet να διαχειρίζεται και να φέρνει σε πέρας μεγάλα και σύνθετα έργα.

Νιώθουμε και εμείς περήφανοι που καταφέραμε να συμβάλουμε στην επιτυχία των Ολυμπιακών Αγώνων ΑΘΗΝΑ 2004”.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η φιλοξενία και λειτουργία του ιστότοπου (www.athens2004.com) από την OTEnet, θα συνεχιστεί και για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες ΑΘΗΝΑ 2004.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v